Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Anne Sütünün Faydaları Nelerdir?

Anne Sütünün Faydaları Nelerdir?

Dünya Emzirme Haftası kapsamında anne sütü hakkında önemli bilgilere yer verildi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Anne Sütünün Faydaları Nelerdir?
KAYNAK: İHA

1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası dolayısıyla, Medical Park Antalya Hastane Kompleksi'nde görevli Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Murat Çağlar Erol, anne sütünün önemine dair açıklamalarda bulundu. Dr. Erol, anne sütünün bebeklerin fizyolojik ve psikososyal ihtiyaçlarını karşılamadaki rolüne dikkat çekerek, emzirmenin bebek ve anne arasındaki bağın güçlenmesinde büyük önemi olduğunu vurguladı.

A W262053 01

Anne Sütünün Faydaları

Uzm. Dr. Murat Çağlar Erol, anne sütü ile beslenmenin her çocuğun en doğal hakkı olduğunu ifade ederek şunları söyledi: 'Uygun teknikle, sıklıkta ve sürede emzirmek, ilk altı ay anne sütü dışında hiçbir sıvı ya da katı besin vermemek ve iki yaşın sonuna kadar ek besinlerle birlikte emzirmeyi sürdürmek, ideal beslenmenin temel şartlarıdır. Anne sütü, bebeğin fizyolojik ve psikososyal ihtiyaçlarını mükemmel bir şekilde karşılar ve anne-bebek bağının kurulmasında önemli rol oynar.'

Anne Sutu Saklama 1170X694

Anne Sütünün İçeriği ve Yararları

Dr. Erol, anne sütünün içeriğinin çocuk sağlığına sayısız yarar sağladığını belirterek, "Anne sütünün yüzde 87'si sıvıdan oluşur, bu nedenle ilk altı ay bebeğin anne sütü dışında su ya da benzeri sıvı gıdalara ihtiyacı yoktur. Anne sütünde bulunan proteinler, bebeğin ihtiyacını karşılamak için idealdir ve sindirimi kolaydır," dedi. Ayrıca, anne sütünün bebekleri ilk altı ayda demir eksikliğinden koruduğunu vurguladı.

Büyüme Faktörleri

Uzm. Dr. Erol, anne sütünün bebeğin gelişim ve büyümesine katkılarını şöyle açıkladı: "Anne sütünde sindirim sistemi, merkezi sinir sistemi ve solunum sistemi gibi pek çok sistemin gelişimini sağlayan büyüme faktörleri vardır. Beynin bilişsel işlevlerinin anne sütü ile beslenen çocuklarda daha yüksek olduğu bilinmektedir."

Emzirme Süresi

Emzirme süresi hakkında bilgi veren Dr. Erol, 'Bebeğin emzirmenin başlangıcında gelen ön sütten ve emzirmenin sonlarına doğru gelen lipitten zengin son sütten yararlanması için emzirme süresi en az 10 dakika olmalıdır. Ancak bu sürenin 30 dakikanın üzerine çıkması meme sorunlarına yol açabilir,' dedi.

Emzirme Sıklığı

Emzirme sıklığının saatlere göre değil, bebeğin isteğine göre ayarlanması gerektiğinin altını çizen Dr. Erol, "Bebeğin ağlaması emzirme için geç bir bulgudur. Bebeğin emme hareketleri yapması, elini ağzına götürmesi gibi davranışlar, onun emmeye hazır olduğunun işaretleridir,' şeklinde konuştu.

Emziren Annelere Emzirme Danışmanlığı

Uzm. Dr. Erol, emziren annelerin emzirme danışmanlığı almasının önemini vurgulayarak, 'Doğum sonrası bebeğin beslenme durumu mutlaka sorulmalı, emziren annelere danışmanlık yapılmalı ve emzirmeleri gözlenmelidir,' ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Borrell: Orta Doğu'daki Gerilim Bölgeyi Savaşın Eşiğine Getirdi

Borrell: Orta Doğu'daki Gerilim Bölgeyi Savaşın Eşiğine Getirdi