Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Acil tıp uzmanından bayram uyarıları! Bunları sakın yapmayın

Acil tıp uzmanından bayram uyarıları! Bunları sakın yapmayın

Kurban Bayramı süresince sağlık sorunlarını önlemek için uzmanlardan önemli öneriler geldi. Beslenme düzenine dikkat etmek, trafik kazalarından kaçınmak ve sıvı alımını doğru şekilde sağlamak bayram tatilinin sağlıklı geçmesini sağlayabilir.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Acil tıp uzmanından bayram uyarıları! Bunları sakın yapmayın
KAYNAK: İHA

Acil Tıp Uzmanı Dr. Fecri Bengi, Kurban Bayramı tatili ile birlikte her yıl bu dönemde sıkça karşılaşılan sağlık sorunlarına dikkat çekiyor.

Kurban kesimini profesyonellere bırakın

Bengi, kesim işlemlerinin deneyimli kişilere bırakılması gerektiğini vurguladı. Bayram süresince, genellikle el ve parmak yaralanmaları, aşırı yemek tüketimine bağlı şeker ve tansiyon sorunları, kalp krizleri, trafik kazaları, boğulma ve deniz kazalarının sık yaşandığını belirtti.

Trafik kazalarına karşı önlemler

Dr. Bengi, bayram tatillerinde artan trafik yoğunluğunun ölümlü kazaları artırdığına dikkat çekiyor. Uzun yolculuklarda sık sık mola verilmesi ve bu molalarda sağlıksız gıdalardan kaçınılması gerektiğini belirtiyor. Ayrıca direksiyon başında dikkatin dağılmaması için sürücülere uyarılarda bulunuyor.

Kurban Bayramı'nda beslenme önerileri

Bayramlarda beslenme düzeninin bozulmasının yaygın olduğunu belirten Dr. Bengi, ağır yemeklerin tüketilmesinin ardından ortaya çıkan sağlık sorunlarına dikkat çekiyor. Hipertansiyon, diyabet, kalp ve beyin damar hastalıklarının bu süreçte tetiklenebileceğini vurguluyor. Beslenmede çeşitliliği abartmamak ve vücudu yormayacak yiyecekleri tercih etmek gerektiğini söylüyor.

Sıvı alımına dikkat

Dr. Bengi, sıcak havalarda sıvı alımının önemine değiniyor. Günde en az 2 litre su içilmesi gerektiğini belirtiyor ve özellikle alkollü içeceklerin suyun yerini tutmadığını, aksine vücuttan su atımını artırarak sağlık sorunlarına yol açabileceğini ifade ediyor. Ayrıca yüksek tansiyon ve kalp yetersizliği olan kişilerin aşırı soda tüketiminden kaçınmaları gerektiğini vurguluyor.

Deniz ve havuz güvenliği

Sıcak günlerde deniz ve havuzlarda güvenlik önlemlerine dikkat çeken Dr. Bengi, yeterli yüzme bilgisi olmayan kişilerin alkollü olarak denize girmemeleri gerektiğini söylüyor. Sığ su travmaları, deniz canlılarına bağlı yaralanmalar ve suda boğulma risklerine karşı uyarılarda bulunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yakalanan Eylem Tok ve oğlunun üzerinden neler çıktı?

Yakalanan Eylem Tok ve oğlunun üzerinden neler çıktı?