Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Denizli’de bir dizi ziyarette bulunarak, Denizli Gıda Kontrol Laboratuvarı'nda incelemeler yaptı. Bakan Yumaklı, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun ve il protokolü ile birlikte, numune olarak getirilen bir kaşar peynirinin test edilmesine katıldı. Yapılan analizde, peynirin sütten mi yoksa eritilmiş peynirlerden mi yapıldığı değerlendirildi.
Gıda Güvenliği Öncelikli Hedef
Bakan Yumaklı, Tarım ve Orman Bakanlığı olarak ürünün üretimden tüketiciye ulaşana kadar tüm aşamalarda yer aldıklarını belirtti. Gıda güvenliğinin üretim sürecindeki en önemli faktör olduğunu vurgulayan Yumaklı, Türkiye genelinde uluslararası akreditasyona sahip 44 laboratuvar bulunduğunu ve bu laboratuvarların farklı analizler yaparak sonuçlar oluşturduğunu ifade etti.
Tüketiciyi Yanıltan Etiketlere Son
Bakan Yumaklı, peynir ürünlerinde tüketiciyi yanıltan etiketlerin yeniden düzenlenmesi için bir çalışma başlatıldığını açıkladı. "Farklı peynir türlerinin eritilmesiyle, sanki sütten peynir ürünü oluşmuş gibi algı veren etiketlerin düzenlenmesiyle ilgili çalışma başlattık" dedi. Tüketicilerin, aldıkları peynirin sütten mi yoksa eritilme suretiyle mi üretildiğini etiketlerden anlayabileceğini belirtti.
Gıda Güvenliği İçin Yasa Düzenlemesi
Yumaklı, kurul görüşleri doğrultusunda peynir tebliğini yürürlüğe koyarak gıda güvenliğini sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Gıda güvenliği sağlamak amacıyla, hasat öncesi ve sonrası analizlerin yanı sıra yurt içi tüketim ve ihracatta ürünlerin laboratuvar analizlerinin yapıldığını belirtti.