Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber MURATPAŞA PLAJLARDAN VAZGEÇMİYOR!

MURATPAŞA PLAJLARDAN VAZGEÇMİYOR!

Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Antalya’nın falezlerdeki plajlar için açtığı iki ihale de yargıya taşındı. Doğa harikası Bambus Koyu’nun kiralanma ihalesinin iptali için dava açtığı öğrenilen Muratpaşa Belediyesi’nin yürütmenin durdurulması talep edildiği davasında Bambus Koyu’nun yanında bulunan ve Lucky Monkey Otel’in ihalesini kazandığı koy için de harekete geçtiği öğrenildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MURATPAŞA PLAJLARDAN VAZGEÇMİYOR!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Antalya’nın dünyaca ünlü falez sahil bandında bulunan Bambus Koyu’nun günübirlik kullanılması amacıyla 8 Kasım’da ihaleye çıktı. Muratpaşa Belediyesi de bakanlıktan 6 kez talep ettiği ancak tahsisi ya da kiralaması yapılmayan doğa harikası koyun ihalesine belediye iştiraki şirket Falez AŞ ile katıldı. Şirket, 1 milyon 100 bin liraya kadar teklifini yükseltmesine rağmen ihaleden çekilmek zorunda kaldı. İhaleyi özel bir firma 1 milyon 910 bin lira teklif sunarak kazandı. Muratpaşa Belediyesi’nin, Antalya’nın Muratpaşa İlçesi Demircikara Mahallesi’nde yer alan Bambus Koyu’nun bulunduğu 13198 ada 1 parsel ve Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Hasan Çerçiler’in, Muratpaşa Belediye Meclis üyeleri Ahmet Öztürk ve Hüseyin Öztaş ile ortak olduğu Lucky Monkey Otel’in 6 milyon TL’ye ihalesini kazandığı 5558 ada 4 ve 5 parselde bulunan koylar için de harekete geçtiği ve kiralanması ve ihalesinin iptali için dava açtığı öğrenildi. Muratpaşa Belediyesi yetkililerinden edinilen bilgiye göre davanın ana savunmasında, “İhaleye konu taşınmazlar kıyı çizgisi içerisinde kalmaktadır ve bu alanlar devletin hüküm ve tasarrufu altındadır. Bu alanlar kamu yararı amacı dışında kullanılması kanuna aykırıdır. Belediye şirketinin ihaleye girdiği yere dava açalım diğerlerini görmezden gelelim gibi bir tutumumuz yok” denildi. Dava dilekçesinde, “Davalı bakanlık tarafından 08.11.2022 tarihinde yapılan, Antalya İli Muratpaşa İlçesi Demircikara Mahallesi 13198 ada 1 parsel ve 5558 ada 4 ve 5 parsellerin önünde bulunan devletin hüküm ve tasarrufu altındaki alanların günübirlik kıyı kullanım amacıyla kullanma izni verilmesine ilişkin ihalenin öncelikle yürütmesinin durdurulması, devamında iptali talebi hakkında” yazıldı.

bambus koyu-1

ŞARTNAME KANUNA AYKIRI

Muratpaşa Belediyesi bu amaçla açtığı davada ihalenin iptalini ve yürütmenin durdurulmasını istedi. Bambus Koyu’nda ihaleye çıkarılan parsellerin devletin hüküm ve tasarrufu altındaki alanlardan olup koruma statüsüne sahip olduğuna dikkat çekilirken, ihale teknik şartnamesinin Kıyı Kanunu’na aykırı olduğu vurgulandı. Söz konusu parsellere özel kullanım izni verilmesinin kıyıların amacı dışında kullanıma yol açacağının altı çizilen dava dilekçesinde ihalenin kıyıların kamu yararına kullanılması amacını ortadan kaldırdığı belirtildi.

HABER/Fadime YİĞİT

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kırgızistan'da Mevlüt Yeni'ye onur ödülü

Kırgızistan'da Mevlüt Yeni'ye onur ödülü