Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Hafriyat yolsuzluğunda yeni iddialar! Şimdi ne olacak?

Hafriyat yolsuzluğunda yeni iddialar! Şimdi ne olacak?

Antalya Biriketçiler, Nalburiyeciler, İnşaat Malzemeciler ve Hafriyatçılar Esnaf Odası Başkanı Özgür Bucaklı'nın açıkladığı iddialara karşı Antalyaspor Hafriyat Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. işletmecisi Bahattin Özkesemen'den önemli açıklamalar geldi. Detaylar haberimizde...

7 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Antalya Biriketçiler, Nalburiyeciler İnşaat Malzemeciler ve Hafriyatçılar Esnaf Odası'nın yaklaşan seçimleri öncesinde, Başkan Özgür Bucaklı'nın iddialarına karşılık Bahattin Özkesemen'den önemli açıklamalar geldi. Özkesemen, Antalyaspor Hafriyat Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. işletmecisi olarak, Bucaklı'nın iddialarına yanıt verdi ve yaptıkları işlerin detaylarını paylaştı. Başkan Bucaklı'nın yönetimden habersiz çek talep ettiğini iddia etti.

9 ayda 57 milyon lira gelir elde ettik

Bahattin Özkesemen, bu işin 2017 yılında Menderes Türel döneminde Antalyaspor'a dört maddelik bir anlaşma ile verildiğini belirtti. Özkesemen, Önceki yönetim bunu beş yıl çalıştırmış. Kendileri yapmadıkları için taşeronla beraber çalıştırmış, Elde ettikleri gelir 5 yılda 7 milyon Euro. Fakat bundan tatmin olmayan yönetim değişikliğe gidiyor, zarar edildiğini görüyorlar. Ankara'dan bize bir şekilde ulaştılar, biz de bu işi profesyonelce yaptığımız için gelip işe başladık. 9 ayda 57 milyon lira gelir elde ettik. Biz daha önce hem Ankara'da yapıyorduk hem İstanbul'da yapıyorduk. Bu işi bilinçli bir şekilde yaptığımız için nasıl yapabiliriz diye gelmeden önce de bir araştırma yaptırdılar zaten. Bu arkadaşların zarar ettiklerini, kulübü zarara soktuklarını beyan ettik. Ve belediyede o tarihlerde yüzde on gelir elde ediyordu. Gerisi Antalyaspor'un kasasına giriyordu. Aynı şekilde bizimle çalışıldığı gibi onlar da taşeronla çalışıyordu eski yönetimde. Taşeronla çalıştıkları için aynı sistemde bizler de çalışmaya başladılar. Aradaki fark zaten daha önce de kamuoyuna paylaştı Antalyaspor. Aradaki geliri 9 ayda 57 milyon olarak net bir şekilde ortaya koyduk.'' dedi.

Ortalama aylık gelir 3 ilE 5 milyon lira ARASINDA

Özkesemen, belgeli şekilde yapılmamış açıklamaların doğru olmadığını vurguladı ve bu konuda gerekli hesaplamaların yapılabilmesi için ilçe belediyeleri ve ruhsat sayıları üzerinden metreküp hesabı yapılabileceğini belirtti. "1 milyar lira gibi büyük bir rakam oldukça uçuk" diyen Özkesemen, ortalama aylık gelirin 3 ila 5 milyon lira arasında olduğunu, işin hızlı olduğu dönemlerde bu rakamın değişebileceğini ifade etti.

Bucaklı'ya 1 milyon 250 bin lira çek verdik

Oda seçimleriyle ilgili iddialara da değinen Özkesemen, kendilerinin bu sürece dahil olmadığını, Özgür Bucaklı'nın yeni seçildiğini ve seçim sırasında yürütmeyi durdurma kararı aldıklarını aktardı. Bucaklı'nın Antalyaspor işine oldukça hevesli olduğunu belirten Özkesemen, karşılaştıkları zorlukları ve gerilimi de dile getirdi. Özkesemen, kendilerinin bu süreçte yardımcı olmak adına 2 milyon lira talep eden Bucaklı'ya 1 milyon 250 bin lira çek verdiklerini, belgelerinin mevcut olduğunu ve isteyenlerin bu belgeleri görebileceğini belirtti. Ancak, verilen çeki kasada göremeyen yönetimin istifa ettiğini ve yeni bir seçime gittiğini söyledi. Özkesemen, bu durumun oda içindeki sorunlardan kaynaklandığını ve kendilerini ilgilendirmediğini vurguladı.

Hafriyat işlerinden Antalyaspor sorumlu değil

Özkesemen, atık taşıma kabul belgesinin, müteahhitlerin harfiyatçıların isimlerini belirten bir belge olduğunu belirtti. Özkesemen, bu belgenin Antalyaspor’un bilgisi dahilinde olmadığını vurguladı. Belediyelerin harfiyatçıları belirlediğini ve müteahhitlerin bu belirlemelere göre hareket ettiğini ifade etti. Ayrıca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yönetmeliğine göre büyükşehirlerin hafriyat işlerini devraldığı ve bu düzenlemenin ilgili yönetmelikte belirtildiğini açıkladı.

Özkesemen, Sosyal A.Ş'nin mevcut yönetimi altında, gelirlerin %52'sinin Büyükşehir Belediyesi'ne, geri kalanının ise Antalyaspor'a aktarılacağını belirtti. Bu sistemin, kontrol mekanizması olarak çalıştığını ve hafriyat işlerini Antalyaspor'un üstlenmediğini vurguladı. Ayrıca, Antalyaspor Hafriyat Limited Şirketi dışında başka bir şirketin bulunmadığını ve ticaret odasında da böyle bir şirketin mevcut olmadığını söyledi.

1 milyon 250 bin liralık çek verdik

Videoda görülen olay hakkında bilgi veren Özkesemen, Özgür Bucaklı’nın yönetimindeki yönetim kurulu üyesinin, Döşemealtı'ndaki bir meseleyle ilgili yürütmeyi durdurma kararını desteklemek amacıyla barışçıl bir çözüm sunduğunu ifade etti. Ayrıca, bir milyon iki yüz elli bin liralık çeki verdikleri günün videosunu Özgür Bucaklı'nın çektiğini belirtti.

Özkesemen, koruma alanı ve sit alanı olan bölgelerde yaşanan usulsüzlükleri de gündeme getirdi. Bu alanların beş yüz metrekarelik parseller halinde şahıslara satıldığını ve bu konuda gerekli tespitlerin yapıldığını açıkladı. İlgili kurumlara, emniyete ve büyükşehir belediyesine bu durumu bildirdiklerini ve çevre cezasının belediye tarafından kesildiğini vurguladı. Suç işlendiğini belirterek, iptal ya da indirim taleplerinin söz konusu olamayacağını ifade etti.

Aziz Çetin ile tanıştırdım

Özkesemen, Özgür Bucaklı’nın Antalyaspor Kulübü Başkanı Aziz Çetin ile tanışmak konusunda kendisine ısrar ettiğini belirtti. Özkesemen,  Bucaklı'yı Antalyaspor Kulübü Başkanı Aziz Çetin ile tanıştırdığını ve bu süreçte yapılan konuşmaların tamamen asılsız ve yalan beyanlar olduğunu ifade etti. Bucaklı'nın iddialarının tamamen uydurma olduğunu vurguladı.

Özkesemen, Aziz Çetin'in yönetiminden önceki yönetimin çalışma tarzının oldukça farklı olduğunu belirtti. Önceki yönetimin doğa kirlettiğini ve döküm alanlarını kullanmadığını, metre küpleri ölçme konusunda da eksiklikler yaşandığını söyledi. Önceki yönetimde "ahbap çavuş ilişkisi" olduğuna dair belgelerin mevcut olduğunu ifade etti.

Aziz Çetin'den sonra, atık taşıma kabul belgelerinin dengelendiğini belirten Özkesemen, ilçe belediyeleri ile toplantıların yapıldığını ve mimari projelerin hazırlandığını açıkladı. Bu projelerden hesap yapıldığını ve metre küplerin doğru bir şekilde ölçüldüğünü vurguladı. Bu iyileştirmeler sonucunda gelirlerin arttığını ve dolgu alanlarına teşvik sağlandığını söyledi. Önceki yönetimle kıyaslandığında, yeni yönetimle daha verimli bir sistemin kurulduğunu belirtti.

Antalyaspor'un en parlak dönemi 2023 yılı

Özkesemen, Antalyaspor'un en parlak dönemlerinden birinin 2023 yılı olduğunu belirtti. 2023 yılında, savaş ve uluslararası gelişmelere rağmen, 1.957.872 metreküp harfiyat hesaplandığını ve bunun karşılığında 63.341.000 lira gelir elde edildiğini ifade etti. Özkesemen, bu gelirin 57 milyon lirasının kasaya aktarıldığını vurguladı.

Özkesemen, Özgür Bucaklı’nın bir milyar liralık bir rakamı nasıl hesapladığını ve hangi mantıkla böyle bir miktar belirlediğini sorguladı. İstanbul gibi büyük metropollerde bile bu tür rakamların mümkün olmadığını söyledi. Antalya Spor’un yöneticilerinin herkese eşit davrandığını ve tüm müteahhitlerin aynı koşullarda işlem gördüğünü belirtti. Hiç kimsenin ayrımcılığa tabi tutulmadığını ve herkesin bedelini ödediğini vurguladı.

 

rantları bozuldukları için rahatsızlar

Harfiyat işlemleriyle ilgili tutanakların mevcut olduğunu ve isteyenlerin bu bilgileri inceleyebileceğini ifade etti. Muafiyet belgeleri konusunda da özel durumlar ve bakanlıktan alınan belgeler olduğunu söyledi. Örneğin, Özgür Bucaklı’nın 2023 yılında beş okul için muafiyet talep ettiğini, ancak bu muafiyetin henüz alınmadığını açıkladı.

Antalya’daki harfiyatçı sayısının 475 olduğunu, ancak sistemlerinde sadece 64’ünün kayıtlı olduğunu belirten Özkesemen, Bucaklı’nın 425 üyesini sistemine zorla dahil ettiğini söyledi. Özgür Bucaklı’nın 2017’den beri Antalya Spor’a ödeme yapmadığını ve takip sistemi olmadığı için bu paraların kendilerine aktarıldığını, rantlarının bozulduğu için rahatsız olduklarını ekledi.

Tek dertleri seçimleri kazanmak

Özkesemen, yeni yönetimle herhangi bir ilişkilerinin bulunmadığını ve tüm kamyoncu esnafını desteklediklerini ifade etti. Özkesemen, "Bütün kamyoncuları çağırın, tek tek sorun. Herkese yardımcı oluyoruz. Oda başkanının aksine, 'Benden para almayın, esnaflardan alın' diyor. Beni ilgilendirmiyor, kendisi gelsin, karşılıklı oturalım ve konuşalım. Seçimi kazanmanın derdindeler" şeklinde konuştu.

Özkesemen, Antalya'da her şeyin dedikodularla yürüdüğünü, kendilerine belgeleri sormak için kimsenin gelmediğini belirtti. "Gelseler, tüm belgeleri vereceğiz. Özgür Bucaklı'nın gidip sadece dedikodularını dinlediğini söyleyebilirim. Belgeleri ve hesap cetvellerini gösterebiliriz. Ferikrom gibi dünya çapında tanınmış firmaların yazılı beyanları elimizde mevcut. Bu firmaların 1,5 yıldır Özgür Bucaklı'ya harfiyat bedeli ödemesi yapmadığını belgelerle kanıtlayabiliriz" dedi.

Suç duyurusunda bulunduk

Özkesemen, Özgür Bucaklı'nın bugüne kadar Antalyaspor’a bir lira dahi yatırmadığını vurguladı. Geçen hafta yalnızca 9 bin lira yatırdığını ve bu ödemeyi fatura kesmeden iade ettiklerini ifade etti. Bucaklı'nın, lisanslı döküm alanlarına değil, hazine arazilerine malzeme döktüğünü belirtti ve bunun GPRS sistemiyle belgelenmiş olduğunu söyledi.

"Özgür Bucaklı'nın çevre kirliliği yapması, Antalyaspor'un ve belediyenin hakkını yemesi kabul edilemez. Antalyaspor forması giyip desteklediğini iddia ederken, kayıp milyonları açıklamasını bekliyoruz. Bu konuda tüm belgeleri ve dekontları sağlayacağız. Hazine arazilerine dökülen malzemelerle ilgili resmi suç duyurusunda bulunacağız. Çevre Şehircilik Bakanlığı'na, Milli Emlak'a ve Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduk, sonuçlarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Drift Yapan Sürücülere Jandarmadan Ceza Yağdı

Antalya'da Drift Yapan Sürücülere Jandarmadan Ceza Yağdı