Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Özel Haber HAFRİYAT DOSYASI ANTALYASPOR'UN MASASINDA! HAFRİYAT BAŞIMI YEDİ

HAFRİYAT DOSYASI ANTALYASPOR'UN MASASINDA! HAFRİYAT BAŞIMI YEDİ

Antalya Biriketçiler, Nalburiyerciler, İnşaat Malzemeleri ve Hafriyatçılar Odası Başkanı Özgür Bucaklı'nın 'hafriyat yolsuzluğu' iddiasında bulunduğu basın açıklamasının ardından önce Hafriyat Odası Yönetimi Üyeleri, bugün de Antalyaspor Vakfı çarpıcı açıklamalar yaptı.

6 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
HAFRİYAT DOSYASI ANTALYASPOR'UN MASASINDA! HAFRİYAT BAŞIMI YEDİ
KAYNAK: DİLAN ANDIÇ

Antalya Biriketçiler, Nalburiyeciler, İnşaat Malzemeleri ve Hafriyatçılar Odası’nda başlayan erken seçim gerginliği Antalya gündemine oturdu. Hafriyat Odası Yönetim Üyeleri, seçime 1,5 yıl varken oda başkanı Özgür Bucaklı'nın karşısına Halil Efe Çevik'i çıkarmasının ardından basın açıklaması düzenleyen Bucaklı, yönetimine zehir zemberek sözler sarf etmişti. Özgür Bucaklı'nın 26 Ağustos 2024 Pazartesi günü düzenlediği basın açıklamasında yıllık 1 milyar lirayı bulan hafriyat gelirinin paylaşılmaya çalışıldığını ancak bu paradan Antalyaspor'un faydalanmaması için sistem oluşturulduğunu belirtip oda yönetimi ve Antalyaspor yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söylemişti. Bucaklı'nın açıklamasından 24 saat sonra Hafriyat Odası Başkan Vekili Halil Efe Çevik, Bucaklı'nın kendilerine yönelik iddialarını reddedip rüşvet iddialarında bulundu. Antalyaspor’a geçmiş yıllarda maddi gelir sağlanması amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen hafriyat işi, hakkında bugün Antalyaspor Vakfı Başkanı Gültekin Gencer basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

BENİM DE BAŞIMI HAFRİYAT YAKTI

Antalya kent basınından çıkıp ülke gündemine oturan ve 'hafriyatta yolsuzluk' olarak anılan Hafriyat dosyasını bu kez Antalyaspor Vakfı Başkanı Gültekin Gencer açtı. Antalyaspor'a katkı sağlanması beklenirken yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen Hafriyat Odası hakkında bugün basın mensuplarıyla bir araya gelen Gültekin Gencer, Antalyaspor'un transfer yasağı ve güncel borcuna yönelik bilgi verdi. 3 yıldır görev yaptığı Antalyaspor Vakfı'na gelmeden önce 8 milyon TL'lik borcu olduğunu söyleyen Gencer, çalışarak borcun kapatıldığını ve kasadaki mevcut tutarın 5 milyon TL olduğunu söyledi. Antalyaspor Vakfı’nın her zaman Antalyaspor’un yanında olduğunu söyleyen Başkan Gencer, “Her şeyden önce öncelikle Antalyaspor başkanlığı yapmış bir kişinin vakıfa ucube demesini kınıyorum. Vakfın içerisine müdahale etmeye çalışıyorlar. Vakıf kulübün daima koruyucu kalkanı oldu. Bugün 66 tane üyemizle beraber, aylık 350 bin TL gelirimiz var. Son günlerde hafriyat tartışmasında ‘vakıf başkanı nerede! diye soranlar var. Yüzde 37 hissedar olarak ben her zaman hesapları istemek zorundayım. Sinan Boztepe göreve gelinceye kadar hesapları göremedim. Benim zamanında herkes hesapları görüyordu. Bırakın benim görmemi yıllarca benden sonraki dönemde Antalyaspor Kulübü A.Ş'de hisse sahibi olanlar dahi Antalyaspor muhasebesinden içeri giremedi. Biz yüzde 37 hisse sahibi olarak görmek istediğimizi belirttiğimizde bize hep olumsuz cevap geldi. Gönderdiğimiz yazılar çöp tenekelerine atıldı. Üstlerimizin seçildiği seçimlerde gönderdiğimiz çiçeklerin çöp tenekesine atıldığını gördük. Ne kaçırıyorlar bilmiyorum ama şehirden kaçırmasınlar. Hiçbir zaman Antalyaspor’un borcunu net olarak göremedik. Ben 22 milyon dolara teslim aldım, 26 milyon dolarla teslim ettim. Benim de başımı yakan hafriyat oldu. Ben bu şehre hafriyatı getirmeseydim şu an Antalyaspor'da başkan olarak karşınızda olurdum" şeklinde konuştu.

ANTALYASPOR'UN 3 MİLYAR TL'LİK BORCU VAR

Antalyaspor’un güncel borcunun 3 milyar TL olduğunu söyleyen Gültekin Gencer, “Kulübün 850 milyon TL borcunun olduğunu biliyorsunuz. Bu borcun 130 milyon TL'si vergi. 110 milyon TL'si de temlik olarak geçiyor. 110 milyon temliği koyan Sabri Gülel. 60 milyon Euro Fikret Öztürk’e borcu var bu kulübün. Fikret Öztürk bu parayı alacak demiyorum. Bağışlıyorsa, bağışlamasını talep ediyorum. 60 milyon Euro A.Ş’den aldığım rakam. Şu an güncel borç toplamda 3 milyar TL. 60 milyon Euro hibe edilirse 850 milyon TL'ye düşer. Antalyaspor her maçını kazansa dahi gelirler temliğe gidiyor. Antalyaspor'un işleyişine katkı sağlamıyor. Geçmişin enkazını nasıl kaldırabiliriz ona bakmamız lazım” şeklinde sözlerini sürdürdü. Bu şeklide olmaz diyerek sözlerini sürdüren Gencer, "Buna bir dur demek lazım. Geçmişin enkazından kurtulmak gerekir. Antalyaspor’a katkı sağlamak için mücadele edelim, işleyişine burnumuzu sokmayalım. Her dönem birileri çıkıp işleri karıştırıyor” dedi.

 

HAFRİYAT DOSYASINI AÇTI

Antalya sınırlarından çıkıp ulusal basında yankı uyandıran hafriyat dosyasının nasıl başladığını aktaran Gencer, “O dönem Osmanlıspor Başkanı ile bir görüşme gerçekleştirdik. Takıma hafriyattan 15 milyon TL gelir geldiğini söyledi. Biz de bu sistemi Antalyaspor’a getirmek için Menderes Türel’in de olduğu bir toplantı yaptık. Sistemi anlattık. Onay alınca da yönetim kuruluna sunduk. Yönetim kurulu üyelerim tarafından 300 milyon TL taahhüt ettiler. Sisteme talip olmak istediler. O zaman 50 milyon borcumuz yoktu. O zaman bir de Ronaldinho getireceğimiz konuşulunca bize “durun” dediler. Sonra bizi çöp sepetine attılar. Cebinden 2-3 milyon TL'yi çekinmeden Antalyaspor’a bırakacak kişileri kapının önüne bıraktılar. “Daha iyisini yapacağız” dediler. Benden sonra hafriyat işleri dernek ile büyükşehir arasında ilerledi. Bu sorunların bir an önce çözülmesi gerekir, hafriyat işleri olmadan Antalyaspor’un düzelmesi imkansızdır. En hızlı şekilde sorun çözülmelidir. Başka çıkış noktamız yok” dedi.

BAZI ACEMİLİKLER OLDU


Transfer yasağı prangasını bir türlü çıkaramayan Antalyaspor hakkında 'iyi bir niyete sahip' diyen Gencer, “Bazı acemilikleri oldu, gece gündüz çalışıyorlar. Şehrin yönetime destek olması gerekir. Pazar günü maçta tribünlerin boş olması beni çok üzdü. Biz 15 bin seyirci ortalaması ile oynadık. Biz hiçbir zaman bize yapılanlar karşısında alınmadık. Kavgacı ve tehdit eden birisi değilim. Antalyaspor küme düşerse hepimiz küme düşeriz. Ben görevi bıraktığım zaman 100 bin TL personel gideri vardı, şu anda aylık 7 milyon TL personel gideri var. Atilla Konuk Tesislerini turizm, eğitim alanı yapmakla takıma hiç yoksa 10 milyon TL bir gelir gelebilirdi. O tesislerin etrafı donatılmadığı için Antalyaspor çok büyük zarar ediyor. Bu stadı biz 33 bin TL’ye 10 yıllığına kiraladık.  Türkiye’de stat sahibi olan kulüpler bellidir. Burada belediye değil devlet yaptığı için kiraladık. Antalyaspor birilerinin hırsılarına kurban gitti. Bu giderlerin altından kalkamaz, adeta bir dipsiz kuyu haline geldi. Şehirde tekrar Antalyaspor aşkının oluşturulması gerekir” sözlerine yer verdi.

VALİ ŞAHİN'E TEŞEKKÜR ETTİ

Seçim heyecanının kalmadığını söyleyen Gültekin Gencer, “Hafriyatı kendim getirdim, kendi başımı yedim. Şuanda şahsımda olası bir seçimde adaylık heyecanı kalmadı. Bizim tek bir gayemiz var, Antalyaspor’un varlıklarını korumaktır. Görev almamız gerekirse biz her zaman taşın altına elimizi koymaya hazırız. Hafriyat yolsuzluğunda Antalyaspor yönetiminin de derneğe hesap sorması gerekir. Antalyaspor Başkanının 1 milyar TL’nin hesabını sorması gerekir. Başkan da hafriyattan para gelmediğinden şikayet ediyor. Antalya’da bu işi yapacak yüzlerce kişi ve kurum varken dışarıdan birilerinin getirilmesine karşıyım”  dedi. Sözlerini sonlandırmadan önce Antalya Valisi Hulusi Şahin'e desteklrinden dolayı teşekkür eden Gencer, "Antalya Valisi Hulusi Şahin’e destekleri için teşekkür eden Başkan Gencer, “Valimiz Hulusi Şahin Antalyamız için büyük şans. Bugüne kadar Antalya'ya böyle vali gelmedi. Antalyaspor için yaptıklarını duyunca hüzünleniyorum. Antalyaspor için yaptıkları için de minnettarız” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
UEFA Şampiyonlar Ligi Kura Çekimi İçin Geri Sayım Başladı

UEFA Şampiyonlar Ligi Kura Çekimi İçin Geri Sayım Başladı