Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Diyarbakır'da Minik Narin’in Cenazesinde İl Müftüsü Celal Büyük: Vicdanımızı Yitiriyoruz

Diyarbakır'da Minik Narin’in Cenazesinde İl Müftüsü Celal Büyük: Vicdanımızı Yitiriyoruz

Diyarbakır’da 19 gün sonra cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cenaze töreninde konuşan İl Müftüsü Celal Büyük, toplumsal vicdan ve ahlaka yönelik çarpıcı eleştirilerde bulundu. Büyük, cenaze töreninin ardından insanlığın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Diyarbakır'da Minik Narin’in Cenazesinde İl Müftüsü Celal Büyük: Vicdanımızı Yitiriyoruz
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi kenarında cansız halde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran için yapılan cenaze töreninde İl Müftüsü Celal Büyük’ten dikkat çeken açıklamalar geldi. 

Büyük, cenazede yaptığı konuşmada, toplumun vicdanını ve ahlakını sorguladı.

“Vicdanımızı Yitiriyoruz”

Cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Celal Büyük, cenazede yaptığı konuşmada, “Sözün bittiği yerdeyiz. İnsanlığımızdan utandığımız, vicdanımızdan utandığımız bir gündeyiz” ifadelerini kullanarak toplumun ahlaki değerlerinin çöküşüne dikkat çekti. Büyük, cenazede yaşananların toplumsal vicdanı sorgulattığını belirterek, şunları söyledi:

“Bugün burada, musallada yatan aslında bizim vicdanımızdır, insanlığımızdır. İnşallah toplum olarak insanlığımızı yeniden gözden geçirir, hatırlarız; ahlaklı bir toplum olma yolunda ilerleriz. Narin cennettedir, masum bir yavrumuz katledildi. Benim korkum, bu yavrumuzun cenazesini kılıyoruz, nasıl hesap vereceğiz? Bunu yeniden gözden geçirmemiz lazım.”

tabutunun üzerine gelinlik Tepkilere neden oldu

Narin Güran’ın cenazesi, Batı Karakoç Mahallesi’ndeki camiye getirildikten sonra, bugün okulda olması gereken Narin’in tabutunun üzerine gelinlik konuldu. Bu durum, toplumsal tepkilere yol açarken, İl Müftüsü Celal Büyük’ün sözleri de bu eleştirilerin üzerine eklenmiş oldu.

Narin Güran’ın cenazesi, katledildiği Tavşantepe Köyü’nde toprağa verildi. Cenaze törenine, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, Emniyet Müdürü Fatih Kaya, AK Parti İl Başkanı Raşit Ocak ve birçok vatandaş katıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye İzlanda Maçı Ne Zaman Saat Kaçta Hangi Kanalda? Muhtemel 11'ler

Türkiye İzlanda Maçı Ne Zaman Saat Kaçta Hangi Kanalda? Muhtemel 11'ler