Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Özel Haber “CUMHURİYET’İN BAROSUYUZ”

“CUMHURİYET’İN BAROSUYUZ”

Antalya Barosu Başkan Adaylığı’nı açıklayan Avukat Cenk Soyer, Akdeniz Gerçek Gazetesi’ni ziyaret etti. Avukat Soyer, “Avukatlık mesleği herhangi bir siyasi partinin arka bahçesi değildir. Tarihin başından beri sistem eleştirisi mesleğidir. Antalya Barosu’nun geçmişinden aldığımız deneyim ve tecrübeyle kesinlikle susmadan yolumuza devam edeceğiz” dedi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“CUMHURİYET’İN BAROSUYUZ”


Ertelenen seçimler sonrasında gerçekleşen görev dağılımıyla göreve gelen mevcut Başkan Avukat Hüseyin Geçilmez’in de katıldığı ikili seçim yarışında ben de varım diyen Antalya Barosu Başkan Adayı Avukat Cenk Soyer adaylığı ve seçimlerle ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, “Genç dinamik ama aynı zamanda da tecrübeli bir ekip olarak yola çıktık. Biz bu dönem ‘Cumhuriyet’in barosuyuz’ dedik. Barolar 2022 düzeninde, 2023 dünyasında avukatların arkasında değil, artık avukatların önünde durması gerekiyor. Bunun hedefiyle yola çıktık. Görevimizin bilincindeyiz. Ne yapmamız gerektiğini gayet iyi biliyoruz. Dersimize çok iyi çalıştık. Ümit ediyoruz bu seçimin sonucunda da muvaffak olur, Antalya Barosu’nu 2022-2024 döneminde biz yönetiriz” dedi.

 

CENK SOYER KİMDİR?

Dördüncü kuşak hukukçu olduğunun altını çizen Cenk Soyer konuşmasında “Küçük bir aileden geliyorum. Rahmetli büyük dedem Antalya’nın ilk avukatlarından. Avukat Üstün Soyer.  Osmanlı dönemi avukatı. Sonra Cumhuriyet dönemiyle beraber avukatlık mesleğini sürdürdü. Babam Avukat Turgay Soyer 40 yıllık bir meslektaşımız. Ben dördüncü kuşak bir avukatım. Şunu ifade etmem gerekirse sporla çok iç içe biriyim. Spor yaşam ana damarlarımdan biri. Spor hukukuyla ilgileniyorum özel olarak. Üniversitelerde ders veriyorum spor hukuk alanıyla ilgili. Baronun kurullarında, merkezlerinde çalıştım. Şu anda Türkiye Barolar Birliği Delegeliği yapıyorum. Evliyim ve iki çocuğum var” diyerek kendini tanıttı.

 

GENÇ, TECRÜBELİ BİR EKİP

Antalya Barosu seçimlerine girme sebebinden bahseden Avukat Cenk Soyer, “Artık dünya değişiyor. Bu dünyanın değişiminde yönetimlerde nasibini alıyor. Daha çok genç dinamik ekipler dünyayı yönetmeye başladı. Barolarında böyle olması gerekiyor. Genç dinamik ama aynı zamanda da tecrübeli bir ekip olarak yola çıktık. Biz bu dönem ‘Cumhuriyetin barosuyuz’ dedik. Bunu da şöyle ifade ettik: Mustafa Kemal Atatürk’e sormuşlar ‘Cumhuriyet nedir paşam?’ diye O da ‘Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir’ demiş. Yani Cumhuriyetin Barosu olmak da bunu gerektirir. Barolar bunu gerektirir. Barolar meslektaşların sorunları, problemleri için öncelikle mücadele ediyorken, tabi ki de yurttaşların, yani kimsesizlerin de kimsesi olmak zorunda olan müesseselerdir. Antalya Barosu da 1926 yılından beri mevcut tüm yönetimleri itibariyle hep bunun mücadelesini vermiştir. İşte biz de şu an da adaylığımız süreciyle beraber bu yapıda, bayrak yarışında daha ileri götürmek istiyoruz. Bunun hedefiyle yola çıktık” diye konuştu.

 

“AİDİYET PROBLEMİ VAR”

“Şu an da Antalya Barosu’nda açık bir şekilde aidiyet problemi var” diyen Av. Soyer, “Yani meslektaşlar baro mensubu olmaktan çok memnun ve mutlu değiller. Bunu değiştirmekte tabi bizlerin ödevi. Yöneticilerin, baro başkanlarının görevi. Bunun içinde şöyle bir bakış açımız oldu; ilk 90 günde 9 tane temel proje yapacağız. Bu projeler herkese dokunan, avukatların konfor hayatını daha genişletecek projeler. Bu projeleri meslektaşlarımıza kapsamlı bir şekilde ilettik. Artık barolar 2022 düzeninde, 2023 dünyasında avukatların arkasında duramaz. Baroların artık avukatların önünde durması gerekiyor. Biz de bunu söylüyoruz. Biz sizlerin önünde duracağız. Avukatların birçok problemi var. Mahkemelere geldiğinizde bu problemleri görebilirsiniz. Uzun beklenen duruşma saatleri gibi. Ya da duruşmalara girdiğinizde duruşma tutanağını alamama gibi. Bunların kavgasını bundan sonraki yönetim olarak biz vereceğiz. Yani kurumsal olarak Antalya Barosu yönetim kurulu verecek. Ben hiçbir meslektaşımı işleyişe ilişkin bir düzenlemeyle ilgili olarak mahkemelerle karşı karşıya getirmeyeceğim. Antalya Barosu yönetimi olarak biz mahkemelerle karşı karşıya geleceğiz” ifadesini kullandı.

 

“SUSMADAN DEVAM EDECEĞİZ”

Soyer konuşmasının devamında, “2023 yılı gerçekten çok önemli ve değerli bir yıl. Cumhuriyetin 100. yılı kutlanacak ama sadece tarihi sembolik anlamı olanda bir sene değil. Seçim atmosferinin olduğu, seçim atmosferi oluyorken ekonomik krizin bulunduğu, etrafımızdaki ülkelerle çeşitli problemlerin olduğu, bu nedenle de hak ihlallerinin fazlasıyla olabileceği, bir hukuk örgütüne de çokça ihtiyaç duyulacağı bir sene. 2023’te şöyle bir vurguda bulunuyorum: 2023 yılında meslektaşlarıma dediğim site yönetici dahi önemli. Antalya Barosu başkanlığı tabi ki de çok önemli. Burada bir temsil makamındayız. Burada eşitler arasında birinci olma mücadelesi veriyoruz. Biz de Antalya Barosu’nun geçmişinden aldığımız deneyim ve tecrübeyle kesinlikle susmadan yolumuza devam edeceğiz. Burada bizim çok ciddi bir şekilde kentimizde özellikle Antalya’da olan hak ihlalleriyle ilgili ses çıkarma yükümlülüğümüz var. Ama burada yanlış anlaşılan bir konu var bunu düzelmek gerekiyor. Avukatlık mesleği tarihin başından beri aslında sistem eleştirisi mesleğidir. Herhangi bir siyasi partinin arka bahçesi olan bir meslek değildir. Yani biz sistemi eleştirmekle mükellef olan bir mesleğin mensuplarıyız. Bu da zaten sistemi her zaman dinç ve uyanık tutar. Bu nedenle de görevimizin bilincindeyiz. Ne yapmamız gerektiğini gayet iyi biliyoruz. Dersimize çok iyi çalıştık. Ümit ediyoruz bu seçimin sonucunda da muvaffak olur. Antalya Barosu’nu 2022-2024 döneminde biz yönetiriz” diye konuştu.

SONGÜL BAŞKAYA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
PSİKOLOGLAR İSYANDA:  “BARAJ VE YASA ŞART!”

PSİKOLOGLAR İSYANDA: “BARAJ VE YASA ŞART!”