Edirne'de Ramazan ayına sayılı günler kala, 350 gram pide fiyatı 30 TL olarak belirlendi. Esnaf, artan maliyetlere rağmen fiyatları makul seviyede tutmaya çalıştıklarını belirtti.
Fırıncılar Pide Mesaisine Başlıyor
On bir ayın sultanı Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte Edirne’de fırıncılar pide üretimi için hazırlıklarını hızlandırdı. Bu yıl kentte 350 gram pide 30 TL, 300 gram pide ise 25 TL olarak satışa sunulacak.
Yumurtalı Pide İçin Ekstra Ücret Alınacak
Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, pide fiyatlarının günün ekonomik şartlarına göre belirlendiğini ifade etti. Yumurtalı ve yumurtasız pide arasında fiyat farkı olmadığını belirten Cingöz, "Bir yumurtanın fiyatı 8 TL olduğu için yumurtalı pide isteyen müşteriler, ekstra ücret ödeyerek yaptırabilir" dedi.
Ekmek Fiyatlarında Zam Beklenmiyor
Ekmek fiyatlarıyla ilgili de açıklama yapan Cingöz, şu an için zam planlanmadığını belirterek, "Edirne, ekmeğin en ucuz olduğu illerden biri. Bakanlığa yeni fiyatları bildirdik ancak henüz bir geri dönüş almadık. Yeni ekmek fiyatlarının belirlenmesi 3 ayı bulabilir" diye konuştu.