Diyarbakır'ın Tavşantepe Mahallesi'nde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından oluşturulan psikososyal destek ekibi, çocukların durumuna ilişkin bir ön rapor hazırladı. Raporda, çocukların yaşanan olayla ilgili konuşmadıkları, bu durumu bastırmış ya da anlamlandıramamış olabilecekleri belirtiliyor. Ayrıca ailelerin de çocuklara konunun konuşulmaması yönünde sıkı telkinde bulunduğu ifade edildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı talimat verdi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların psikolojik iyilik halleri için kapsamlı bir ekip oluşturulması talimatını verdi. Bakanlık ekipleri, Narin’in kaybolmasından cesedinin bulunmasına kadar geçen süreçte Tavşantepe Mahallesi’ne giderek, 7-13 yaş arası yaklaşık 50 çocuğa destek sağlıyor. Çocuklara yönelik güvenli alan çalışmalarından stres, kaygı ve korku anlarında yapılması gerekenler gibi konularda oturumlar düzenleniyor.

Menzil’de Miras Kavgası: Tarikat Mensuplarının Önünde Gerilim Menzil’de Miras Kavgası: Tarikat Mensuplarının Önünde Gerilim

Travma ve yas süreçlerine yönelik çalışmalar planlanıyor

Hazırlanan raporda, çocukların yaşanan olay sonrası günlük yaşam rutinlerinin etkilendiği ve bu durumun psikolojik ve sosyal uyumlarını zorlaştırdığı vurgulanıyor. Bakan Göktaş, ilk raporun ardından çocukların durumlarının daha derinlemesine incelenmesi için yeni çalışmalar yapılmasını istemiştir. Bu bağlamda, Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Daire Başkanlığı bünyesinde Tavşantepe özel ekibi kurulacak. Ekip, yas ve travma süreçlerine yönelik çalışmalara yakın zamanda başlayacak.

Çalışmaların detayları

Yeni oluşturulan ekip, çocukların psikolojik iyilik halleri için çeşitli stratejiler geliştirecek ve günlük yaşamlarının eski düzenine dönmesine yardımcı olmak amacıyla müdahalelerde bulunacak. Daha kapsamlı çalışmalara, yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından başlanması planlanıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı