Muğla'nın Yatağan ve Ula ilçelerinde eş zamanlı olarak başlayan orman yangınları bölgedeki ağaçlık alanlarda büyük tahribata yol açtı. Yangınlar, özellikle Yatağan'da etkisini artırarak rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı ve yerleşim alanlarını tehdit etmeye başladı.
Köylerde Boşaltma Kararı Alındı
Yatağan'da alevlerin köylere yaklaşmasıyla birlikte, yetkililer tarafından boşaltma kararı alındı. 3 köy için alınan bu karar, bölge halkının güvenliğini sağlamak adına hızlı bir şekilde uygulanıyor. Köy sakinleri, güvenli bölgelere tahliye edilirken, itfaiye ve orman ekipleri yangınların kontrol altına alınması için yoğun çaba harcıyor.
İtfaiye ve orman ekipleri, yangınları kontrol altına almak için hem karadan hem de havadan müdahale ediyor. Yangınların kontrol altına alınabilmesi için bölgede geniş çaplı bir mücadele yürütülüyor.
Çine-Yatağan arası çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı
Çine-Yatağan arasında kalan karayolu da çift taraflı olarak trafiğe kapatıldı. Yolun trafiğe kapatılması ile Aydın-Muğla istikametinde ve Muğla-Aydın karayolunda uzun araç kuyrukları oluştu. Aydın'dan Muğla'ya ulaşımın bir süre Çine üzerinden değil Söke üzerinden sağlanacağı belirtildi.
Halk Su Tankerleriyle Destek Oldu
Yangının 5'inci saatinde Kafaca Mahallesi'nde bulunan su göletine köylüler traktörlerine bağlı tankerlerle su taşımaya başladı. Kuyulardan aldıkları suyu aralıksız şekilde gölete taşıyan köylüler, helikopterlerin yangına müdahalesine büyük katkı sağlıyor.
Yangın söndürme çalışmalarına destek veren yaklaşık 100 traktör, göletin sürekli dolu kalmasını sağlamak için sürekli helikopterlerin su aldığı havuza su taşıyor. Helikopterler ise dolu gölete gelerek hızlı bir şekilde su alıp yangın bölgesine sorti yapıyor.