-Antalya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği (ANTEMDER) düzenlenen bir toplantıyla meslek lisesi okullarında okuyacak öğrencilerin teşvik edilmesi talebinde bulundu.

 

-ANTEMDER Başkanı Orhan Yüksel, dernek olarak 5 temel konuda öneri ve taleplerini partilerin Antalya milletvekillerine gönderdiklerini ve bu konuda destek beklediklerini kaydetti.

Antalya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği (ANTEMDER) yönetimi, Atatürk Parkı içindeki Gaziantep Restoran’da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda konuşan

ANTEMDER Başkanı Orhan Yüksel, 1944 yılında açılan okulun Sanat Okulu, Endüstri Meslek Lisesi, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi gibi isimlerle adlandırıldığını, son olarak da Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak isimlendirildiğini söyledi.

 

MESLEK LİSELERİ TEŞVİK EDİLMELİ

Antalya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği olarak, meslek liselerine giriş koşulları, isim düzenlemeleri, ders programları, stajlar, mezun öğrencilerin aynı branşlı teknik fakültelere devam ederek okuyabilmeleri için ek puan ve bunun gibi teşvikler dahil iyileştirmeler yapılması konusunda teşvik edilmesini istediklerini kaydeden Yüksel, bu konuda tüm partilerin Antalya milletvekillerinden destek beklediklerini kaydetti.

 

ÖNERİ VE TALEPLER

ANTEMDER Başkanı Orhan Yüksel, dernek olarak 5 temel konuda öneri ve talepleri olduğunu kaydederek, şöyle konuştu: ”Endüstri Meslek Lisesi Mezunu olan velilerin istemeleri halinde çocuklarını kendi mezun oldukları Endüstri Meslek Lisesi’ne veya yaşadıkları ildeki benzer özelliklerdeki bir başka okula öncelikli, tercihli ve avantajlı olarak kayıt yaptırabilmelerinin sağlanmasını istiyoruz. Mesleki teknik okullara ilk kayıtta bölüm seçerken veya mevcut uygulanan sistemde 9’uncu sınıftan geçerken alan seçiminde de anne veya babası EML mezun olmuş öğrencilere öncelik, tercih, teşvik ve avantaj sağlanmasını istiyoruz.”

 

MESLEĞİ ÖĞRENMEDEN MEZUN OLUYORLAR

“Meslek okullarımızın son durumdaki isimleri, kamuoyunda karışıklıklara neden olmaktadır. Özellikle endüstriyel tabanlı eğitim veren meslek liselerinin ana eğitim öğretim konusu, önceki yıllarda olduğu gibi isimlerde de yer almalıdır. Mesleki okullarımızın 9’uncu sınıfa seçme sınavı ile öğrenci alınmalıdır. Mevcut sistemdeki 9’uncu sınıflara mutlaka meslek dersleri konulmalıdır.  Okullarımız 4 yıllık meslek okulu varsayılmaktadır ancak fiiliyatta 3 yıl meslek dersi görmektedir. Öğrenciler okul ortamında ve işletmelerdeki eğitimin yetersizliği ve olumsuzluklardan da kaynaklı olarak, mesleğini yeterince öğrenmeden mezun olmaktadır.  Bu nedenle teknik eğitimde ve işletmelerde vasıflı teknik eleman sıkıntısı çekilmektedir. “

 

SÖYLENTİLER ENDİŞELENDİRDİ

“Son olarak da okulumuzun kuruluşunda iskeletini oluşturan bölümlerden Metal İşleri ve Mobilya Ağaç İşleri bölümlerinin başka bir okula taşınacağı, devamında inşaat vb. başka bölümlerin de taşınacağı söylentileri duyulmaktadır. Bu durum okulumuzun tamamen kaldırılacağı söylentilerine bağlı endişelerimizi arttırmaktadır. Taşınma ve ayrıştırma işlemine hemen son verilmeli, okulun bütünlüğü bozulmaktadır.”

Yüksel, açıklamasının sonunda 11 Mayıs Cuma Günü saat: 17.00’de Okul bahçesinde düzenlenecek mezuniyet gününün ANTEMDER’in organizasyonunda gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

Editör: TE Bilisim