Mersin’de Bozyazı’da yapılan “Silvikültürel Uygulamalar Hizmet İçi Eğitim Semineri”nde ormancılar, küresel ısınmanın ekosistemde yarattığı sorunlara değinerek, bununla mücadele etmek için silvikültür ve ağaçlandırma çalışmalarının ne kadar önemli olduğunu konuştular.

Adana'da 5 Yaşındaki Medine'nin Ölümünde İhmal mi Var? Adana'da 5 Yaşındaki Medine'nin Ölümünde İhmal mi Var?

Toplantıda Mersin’in silvikültür çalışmalarında yüzde 100 başarı sağladığı ifade edildi. Mersin’de 18-20 Ekim 2023 tarihlerinde Bozyazı’da gerçekleştirilen “Silvikültürel Uygulamalar Hizmet İçi Eğitim ve Arazi Çalışması” seminerine, emekli Öğretim Üyesi, sedirin babası olarak tanınan Prof. Dr. Melih Boydak, Silvikültür Daire Başkanı Kahraman Temür, Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın, Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Fulin, Ankara’dan gelen Şube Müdürleri Uğur Tüfekçioğlu, Orhan Yazıcı, İsmail Cengiz Metin, İsmail Hakkı Barı ve Serdar Özkan, Kıbrıs’tan gelen İşletme Şefi Çınla Karaali Aygün, Silvikültür Şube Müdürü Dr. Hakan Keleş, Hatay Silvikültür Şube Müdürü Mustafa Hüner, Doğu Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Başmühendisleri, İşletme müdürleri, Şube Mühendisleri ve İşletme Şefleri katılım gösterdi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın açılış konuşmasında, “Son zamanlarda küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle ortaya çıkan doğal felaketler ekosistemimizi zarar vermektedir. Ormancılığın temelini silvikültür ve ağaçlandırma çalışmaları oluşturmaktadır. Bu çalışmalar ormanların artırılması, devamlılığı ve gelişmesinde çok değerlidir.

Bu çalışmalar ekosistemi korumak için yaptığımız çalışmalardır. Ormanlarımızı korumak ve yaşatmak için size sunulan eğitimlerin meslek hayatınızda çok faydalı olacağını ve işlerinizi kolaylaştıracağını düşünüyorum. Bizler de Orman Genel Müdürlüğümüzün görevleri doğrultusunda her birimiz kendi sorumluluklarımızı yerine getirerek, bu teşkilatta olmamızın hakkını vermeye çalışmalıyız” dedi.

Editör: SONGÜL BAŞKAYA