Mersin'in yaş sebze ve meyve merkezi olarak bilinen Erdemli ilçesinde, turfanda kiraz hasadı sezonu başladı. Bu yıl 2 bin 500 dekar alanda gerçekleştirilen kiraz üretiminin, 5 bin tonun üzerinde bir rekolte bekleniyor. Kalitesine göre kilogramı 50 ila 70 lira arasında alıcı bulan kiraz, iç piyasadaki talebin yanı sıra Balkan ve Arap ülkelerine de ihraç ediliyor. Hasadın toplamda 45 gün sürmesi planlanıyor.
Kiraz Yetiştiriciliğinde İstihdam Arttı
Erdemli'de kiraz yetiştiriciliği yapan Bedir Uzlar, köylerinde turfanda kiraz üretiminin 15 yıl önce başladığını ve ekonomik olarak önemli katkılar sağladığını belirtti. Uzlar, köylerinde artık yaklaşık 500 kişinin bir günde çalışabileceği bir iş ortamının oluştuğunu ifade etti. Kirazın değerinin kalitesine bağlı olduğunu vurgulayan Uzlar, ürünlerinin Ankara, İstanbul, Erzurum, Bursa gibi illere de sevkiyatının yapıldığını söyledi.
Bölge Ekonomisine Katkı
Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara da hasada katılarak bol ve bereketli kazançlar diledi. Kirazın ilçe ve köy ekonomisine ciddi katkılar sağladığını belirten Kara, ayrıca iş imkanı yarattığını da dile getirdi. Koramşalı kirazının kalitesiyle ünlü olduğunu ve bu sayede Balkanlar, Rusya ve Arap ülkelerine ihracat yapıldığını belirten Kara, bölge ekonomisine önemli ölçüde destek sağlandığını ifade etti.