Tarsus'ta öğrencilerine yönelik “Çevre Farkındalık Eğitimi” düzenlenirken Engelsiz Yaşam Merkezi’nde ise 7-12 yaş arası özel çocuklar için “Sportif Beceri ve Koordinasyon Eğitimi” verildi.
Hedef Sürdürülebilir Temiz Çevre
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, özellikle çocukların çevre konusundaki duyarlılığını geliştirmeyi amaçlıyor. Bu nedenle Tarsus’un dezavantajlı bölgelerinden Fahrettinpaşa Mahallesi’ndeki Fahrettinpaşa İlkokulu'nda 2. sınıf öğrencilerine yönelik “Çevre Farkındalık Eğitimi” gerçekleştirildi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığında görevli Serap Takuçin eğitmenliğinde gerçekleşen seminerde atık pillerin rastgele atılmaması, su tasarrufu, bitkisel atık yağların ne şekilde bertaraf edilmesi gerektiği, yenilenebilir enerji, küresel ısınma ve ekosistem gibi konularda bilgiler verildi. Seminer esnasında, öğrencilerin daha iyi kavraması için sınıflara plastik atık malzemeler, şişe ve kağıt gibi atıklar malzemeler taşındı. Eğitim sırasında öğrencilere Büyükşehir Belediyesi tarafından çevre duyarlılığının artırılması için gerekenlerin anlatıldığı dergiler ve tohum kalemleri verildi.
Engelsiz Yaşam İçin Çalışmalar Sürüyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, özel gereksinimli çocuklar için sunduğu hizmetlerle engelleri kaldırmaya devam ediyor. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı kapsamında Engelsiz Yaşam Merkezi’nde verilen “Sportif Beceri ve Koordinasyon Eğitimi” ile 7-12 yaş arasındaki özel çocuklar ve ailelerinin memnuniyeti sağlanıyor. Alanında uzman eğitmenlerle haftada bir kez olmak üzere 6 ay boyunca devam eden eğitimler çocukların motor duyu becerileri gelişimine katkı sunuyor. Sporla iç içe büyüme fırsatı bulan çocuklar burada enerjilerini de atabiliyorlar. Eğitmenler ise çocukları yeteneklerine göre spor branşlarına yönlendiriyor.
Becerileri Sporla Gelişiyor
Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim veren Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Fatma Nur Yılmaz, Sportif Beceri ve Koordinasyon Eğitimi ile özel çocukların gelişimine katkı sağlandığını ifade etti. Özel çocukların becerilerinin geliştirilmesi için gösterilen çabanın çok kıymetli olduğunu belirten Yılmaz, "Odaklanma becerileri de düşük olduğu için enerjilerini çok verimli kullanamıyorlar. Temel spor becerilerine yönelik çalışmaları tamamladıktan sonra kuvvet, transfer, yön değiştirme, sürat eğitimi ve parkur becerileri veriyoruz. Bu becerileri sayesinde çocukların lokomotor becerileri, manipülatif becerileri ve denge sistemleri iyileşmeye yönelik eğilim gösteriyor. Temel spor becerilerini kazandıktan sonra, çocukların psikolojik ve fiziksel eğilimleri ortaya çıkıyor. Çocukları uygun spor branşlarına yönlendirip akabinde algı, yetenek ve uygulama becerilerinin geliştiğini görüyoruz" ifadelerini kullandı.