Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Magazin Ünlü İsimler Dolandırıcılık Davasında Mahkemeye Çıktı! İşte Detaylar

Ünlü İsimler Dolandırıcılık Davasında Mahkemeye Çıktı! İşte Detaylar

Dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarından yargılanan Alisya Bahar Candan ve Nihal Candan’ın da aralarında bulunduğu 21 sanıklı dava, Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Sanıklar haklarındaki suçlamaları reddederken, dava cuma günü devam edecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ünlü İsimler Dolandırıcılık Davasında Mahkemeye Çıktı! İşte Detaylar
KAYNAK: İHA

Alisya Bahar Candan ve Nihal Candan'ın da aralarında bulunduğu sanıklar mahkemeye çıktı
Dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarından yargılanan Alisya Bahar Candan ve Nihal Candan'ın da aralarında bulunduğu 21 sanıklı davanın görülmesine Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

Mahkemede Neler Yaşandı?

Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan davada, suç örgütü lideri olmakla suçlanan Onur Apaydın, SEGBİS sistemiyle duruşmaya katıldı. Tutuklu sanıklar arasında bulunan Alisya Bahar Candan duruşma salonunda hazır bulunurken, tutuksuz sanık Nihal Candan ve diğer bazı sanıklar da duruşmada yer aldı. Savunma yapan tutuklu sanık Uğur Akgün, dolandırıcılık suçlamalarını kabul etmeyerek, tüm işlemlerin Onur Apaydın tarafından yürütüldüğünü söyledi. Tutuklu diğer sanıklar Alper Berkay Yılmaz ve Berk Eroğlu da suçlamaları reddederek beraat talebinde bulundu. Mahkeme, diğer sanıkların savunmalarının dinlenmesi için duruşmayı cuma gününe erteledi.

İddianameye Göre Suçlamalar

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 38 müşteki ve 21 sanık yer alıyor. İddianamede, Onur Apaydın ve İlker Oflu'nun liderliğindeki suç örgütünün, vatandaşları ucuza araç satışı vaadiyle dolandırdığı belirtiliyor. Bahar ve Nihal Candan'ın, suç örgütünün hiyerarşik yapısı içinde yer aldığı ve dolandırıcılık eylemlerinde aktif rol aldıkları iddia ediliyor. İddianamede ayrıca Bahar Candan'ın, örgütün bankacılık faaliyetlerini yürüttüğü ve elde edilen suç gelirlerini akladığı belirtilirken, Nihal Candan'ın ise örgüt lideri Onur Apaydın’ın sevgilisi olduğu ve örgüt toplantılarına katıldığı ifade ediliyor.

Sanıkların Ceza Talepleri

İddianamede, Alisya Bahar Candan'ın "suç örgütüne üye olmak" suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar, "dolandırıcılık" suçundan ise toplamda 14 yıldan 44 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Nihal Candan için ise aynı suçlardan 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Diğer 20 sanık hakkında da değişen oranlarda hapis cezaları isteniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fındık Hasadı Kabusa Dönüştü

Fındık Hasadı Kabusa Dönüştü