Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kulis Özgür Özel CHP Buğday Mitingi'ne traktör konvoyuyla geldi

Özgür Özel CHP Buğday Mitingi'ne traktör konvoyuyla geldi

Kasket takan CHP Lideri Özgür Özel, Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde CHP'nin düzenlediği Buğday Mitingi'ne traktör konvoyuyla geldi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: Haber Merkezi

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) organize ettiği Buğday Mitingi'ne katılan çiftçiler, hububat alım fiyatlarının düşük belirlenmesini traktörlü konvoy ile protesto etti. Mitingde, CHP Genel Başkanı Özgür Özel de çiftçilere destek verdi ve konvoya traktörle katılarak çiftçilerin yanında yer aldı.

Çiftçilerin Sorunlarını Dinledi

Özel, kendisine kasket hediye eden ve 'Siz bizim sesimiz oldunuz. Buraya geldiğiniz için teşekkür ediyoruz” diyen çiftçilerin ardından pancar üreticisinin sorunlarını dinledi. Pancar üreticisi, 'GDO'lu ürün istemiyoruz. GDO'lu mısır istemiyoruz, şeker pancarı üretmek istiyoruz. Şeker pancarı para ediyor. GDO'lu ürünlerden uzak durmak istiyoruz. Buğdayımız para yapmıyor. Geçen sene 8 bin 250 liraydı, bu sene açıklanan fiyat 9 bin 250 lira. Bugün TMO'larda vatandaşlarımız randevu alamıyor. Bu nedenle hepimizi tüccarların eline düşürdüler. Tüccar bugün 7.5-8 lira bandında peşin parayla almaya çalışıyor. Mecbur vermek zorundayız, borcumuz var. Buğdayın bugünkü maliyeti 10 lira' diye konuştu.

Buğday Fiyatlarına Tepki

Özgür Özel, çiftçilerin buğday fiyatlarına yönelik tepkilerini şu sözlerle dile getirdi:

'Biz, bu fiyatları duyduğumuzda Rize’deydik. Rize’de çay üreticisine maliyetin 2 lira altında fiyat vermişlerdi. 19 lira maliyet, 17 lira çay fiyatı. Rize’de isyan vardı. Çay Mitingi yapıyorduk. Oradan Adana’ya gittik. İlk buğdaylar orada oluyor malum güneyde. Orada büyük bir isyan vardı. Hatta biz orada halk buluşması diye belediyeye gittik ama bir anda Buğday Mitingi'ne döndü. O sırada buraya fiyat geldiğinde ve yavaş yavaş artık burada buğday hasadı başlayacak. Buradaki büyük şikayeti, büyük isyanı duyduk. Geçen hafta yaptığımız bütün görüşmelerde buğdaya tamam böyle bir fiyat verdiniz ama hiç olmazsa 4 lira destekleme vermeniz lazım, onu da hızlı ödemeniz lazım. TMO’nun bunu mutlaka yapması lazım. Ayrıca önceki dönemlerden silolarda buğday dolu, toprak altında buğday dolu. Bu bütün alışveriş rejimini bozuyor diye söyledik ama kimse oralı olmadı. Biz de bugün sizin sesinizi duyurmaya geldik. Aslında miting alanına doğru geçtik ama burayı kapattığınızı söylenince, ürünlerini yola döktüler, tepki göstermek için. Basını da buraya getirdik. Şimdi hep beraber miting alanına geçeceğiz. Ümit ediyorum. Tüm Türkiye’ye sesinizi duyuracağız. Hakkınızı almanız için mücadele edeceğiz.'

Kasket Taktı, Traktörle Miting Alanına Geldi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konvoyun başındaki traktörü kullanarak miting alanına ulaştı ve burada çiftçilere hitap etti. Çiftçilerin sorunlarını ve taleplerini gündeme getiren Özel, çözüm için mücadele sözü verdi.

[video id="2984" color="bg-warning"][/video]

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kepez Belediyesi çalışanlarına çifte bayram!

Kepez Belediyesi çalışanlarına çifte bayram!