Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Kulis Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'li sunucuya sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'li sunucuya sert tepki

Erdoğan, ABD'nin PBS kanalında katıldığı programda, Sedef Kabaş, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş gibi isimlerle ilgili soruya sert tepki gösterdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'li sunucuya sert tepki

Kamer Durdu

Türkiye'nin AB üyeliğinden vazgeçmeye hazır olup olmadığı sorusuna, "AB olumlu bir karar verirse bunu memnuniyetle karşılarız. Türkiye son 50 yıldır AB'nin kapısında oyalanıyor. Biz her zaman kendi kendine yeten bir ülke olduk. Hiçbir zaman AB'nin katkılarına ya da desteğine muhtaç olmadık, buna ihtiyacımız yok." yanıtını veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'in NATO'ya üyeliği konusunda ise şu ifadeleri kullandı:

"Hala Stockholm sokaklarında teröristlerin gezdiğini görüyoruz. Bunun gerçekleşmesi için İsveç'in elbette verdiği sözleri tutması gerekiyor. Terör örgütlerinin Stockholm sokaklarındaki gösterilerini ve faaliyetlerini derhal durdurmaları gerekmektedir. Çünkü bunun gerçekten gerçekleştiğini görmek Türk halkı için çok önemli olacaktır. İsveç mevzuatta değişiklik yapmış gibi görünüyor ama bu yeterli değil."

Türkiye'ye F-16 satışı konusunda ise "Bana göre bağlantı olmamalı. Başkan (Joe) Biden, bu konuda kararı Kongre'nin vereceğini söyledi. Biz de her zaman diyoruz ki bizim de Türkiye Büyük Millet Meclisimiz var. Yani bu konulara parlamento karar verir. Parlamento bu konuda olumlu bir karar vermezse o zaman bu hususta yapacak bir şey yok." diyen Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşı konusunda ise şunları söyledi:

"Sayın Putin, bu savaşın bir an önce bitirilmesini istiyor. Onun söylediği şey bu ve onun sözlerine inanıyorum."

Türkiye'de Sedef Kabaş, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş gibi "üst düzey tutuklamalar" bulunduğu savunularak, "Bu kişileri susturmaya mı çalışıyorsunuz? Söz konusu kişilerden tehdit algılıyor musunuz?" sorusu yöneltilen Erdoğan, "Sizi bu niye bu kadar ilgilendiriyor? Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devletinde bu tür kararları yargı verir. Eğer yargı bu yönde bir karar vermişse, o zaman yargının verdiği bu karara saygı duyalım. Ben yargı adına konuşacak durumda değilim. Bahsettiğiniz bu kişi (Kavala) protestoların finansörüydü." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Kesmeye hakkın yok. Saygı duyacaksın, yargının verdiği karara saygı duyacaksın." diyerek, program sunucusunun sözünü kesmesine tepki gösterdi.

Erdoğan'ın bu sert tepkisi, Türkiye'de yargı bağımsızlığına yönelik eleştirileri yeniden gündeme getirdi.

Erdoğan'ın açıklamaları, Türkiye'nin iç ve dış politikası açısından önemli gelişmeleri yansıtması açısından da dikkat çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Elon Musk: X yakında tamamen ücretli olabilir

Elon Musk: X yakında tamamen ücretli olabilir