Evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve sevdiklerinize sunabileceğiniz Mersin yöresine ait kerebiç tarifi şöyle:
Kerebiç Nedir?
Kerebiç, özellikle Ramazan ayında sevilerek tüketilen geleneksel bir tatlıdır.
Mersin Kerebiç Tarifi
Kerebiç Malzemeleri:
Dış Harcı
- Un (alabildiği kadar)
- 3 yemek kaşığı irmik
- 2 yumurta
- 200 gram yağ
İç Harcı
- Ceviz veya Antep fıstığı (isteğe göre)
- Şeker (isteğe göre)
Kreması
Çöven otu
Su
Şeker (isteğe göre)
Kerebiç Nasıl Yapılır?
Dış Harcın Hazırlanması
Un, irmik, yumurta ve yağı karıştırarak hamuru yoğurun. Hamuru iyice yoğurduktan sonra, küçük parçalar koparıp avuç içinde açın.
İç Harcın Hazırlanması
Hamurun içine isteğinize göre ceviz veya Antep fıstığı koyun. Şeker ekleyerek tatlandırabilirsiniz.
Hamurun Şekillendirilmesi
İç harcı eklediğiniz hamurları yuvarlayarak köfte şekline getirin. Kızarmış olmaması için dikkatli bir şekilde pişirin.
Kremanın Hazırlanması
Çöven otu köklerini bir gece suya bırakın.
Ertesi gün, 5 saat süreyle kaynatın ve oluşan yeşil suyu köpürtün.
Köpüğün üzerine şeker ekleyerek kıvamını artırın.
Sunum
Hazırladığınız kerebiçleri kremaya batırın. Üzerine tarçın serpip, tatlıyı servis edin.
Kerebiç Püf Noktaları
Kerebiçlerin kızarmış olmaması, tatlıların yumuşak kalması için önemlidir. Köpüğün kıvamını artırmak için şeker miktarını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.