Kepez Belediyesi, personelinin yangın anında bilinçli hareket edebilmesi ve doğru müdahalede bulunabilmesi amacıyla “Temel Yangın Güvenliği Eğitimi” düzenledi. Eğitim kapsamında, yangın güvenliği konusunda teorik bilgiler aktarılırken, belediye bahçesinde yangın söndürme teknikleri uygulamalı olarak gösterildi.

Kemer Belediye Spor’a Moral Yemeği Kemer Belediye Spor’a Moral Yemeği

Kepez'de 3 Depo Dolusu Otel Ekipmanı Yandı! Zarar Çok Büyük Kepez'de 3 Depo Dolusu Otel Ekipmanı Yandı! Zarar Çok Büyük

Eğitim, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Şube ve Önleme Müdürlüğü personeli Veliddin Alp tarafından verildi. Belediye meclis salonunda gerçekleşen eğitimde, itfaiyenin görevleri, doğru ihbar verme yöntemleri, yangın çıkış nedenleri, stres yönetimi ve yangın söndürme teknikleri hakkında detaylı bilgi paylaşıldı. Yangınların genellikle bilgisizlik, dikkatsizlik, tedbirsizlik, ihmal ve kazalar nedeniyle meydana geldiği vurgulandı. Ayrıca, piknik tüplerinin yaratabileceği tehlikeler ile bazı yangınlara su ile müdahale edilmemesi gerektiği anlatıldı. Elektrik ve yağ yangınlarında su kullanımının riskli olduğu belirtilerek, bu tür yangınlara uygun söndürme yöntemlerinin tercih edilmesi gerektiği ifade edildi.

Yangında Her Saniye Hayati Önem Taşıyor

Eğitimde, yangın anında her saniyenin kritik olduğu vurgulandı. Bir odanın iki dakika içinde tamamen yanabileceği belirtilerek, erken müdahalenin hayati önem taşıdığı ifade edildi. Yangın güvenliği konusunda bilinçli hareket edilmesi gerektiği anlatılırken, Bolu’daki Kartalkaya Kayak Merkezi’nde bir otelde meydana gelen yangın örnek gösterildi. Konaklama tesislerinde yangına karşı alınması gereken önlemler aktarılarak, misafirlerin yangın çıkışlarını öğrenmesi ve kaldıkları odada duman sensörü olup olmadığını kontrol etmeleri gerektiği hatırlatıldı.

Kepez Belediyesi’nden Personeline Yangın Güvenliği Eğitimi

Afetlere Karşı Bilinçlenme Çağrısı

Yangın güvenliği eğitimi sırasında, afetlere karşı bilinçli olmanın önemi de vurgulandı. Eğitmen Veliddin Alp, Hatay’da meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketi üzerinden örnek vererek, afet anında doğru hareket etmenin hayat kurtarıcı olduğunu söyledi. Deprem sırasında "çök-kapan-tutun" tekniğini uygulayan kişilerin hayatta kalma şanslarının arttığını belirten Alp, çamaşır makinesi, buzdolabı, yatak ve kanepe gibi eşyaların siper olarak kullanılabileceğini dile getirdi. Hatay depreminde 78 kişinin enkaz altından sağ çıkarıldığını belirterek, afet farkındalığının artırılması gerektiğini vurguladı.

Belediye Bahçesinde Yangın Söndürme Tatbikatı

Teorik bilgilendirmenin ardından, belediye bahçesinde uygulamalı yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirildi. Eğitime katılan personele, yangın anında doğru müdahale teknikleri, yangının nasıl kontrol altına alınacağı ve yangın tüpünün nasıl etkin bir şekilde kullanılacağı uygulamalı olarak anlatıldı. Ayrıca, yangın tüplerinin çeşitleri, hangi tür yangınlarda hangi tüpün kullanılmasının uygun olduğu konusunda detaylı bilgi verildi. Personel, yangın söndürme ekipmanlarını birebir deneyimleyerek, acil durumlara karşı daha bilinçli hale getirildi. Eğitim, Kepez Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile Afet İşleri Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlendi.

Kaynak: Haber Merkezi