Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz başkanlığında kurulan Kemer Turizm Komitesi, aylık toplantısını Kemer Uygulama Oteli'nde düzenledi. Toplantıya Kemer Belediye Meclis Üyesi Cansın Efir, sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri katıldı.
Kemer’in Genel Sorunları ve Çözümleri Masaya Yatırıldı
Toplantıda, Kemer’in turizm sezonu öncesindeki genel durumu, bölgesel sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı. Turizm alanında yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda, Kemer’in daha etkin tanıtımı ve bölgenin turistik cazibesinin artırılması konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.
VisitKemer Projesi ile Tanıtım Çalışmaları Hız Kazandı
Toplantıda söz alan Kemer Belediye Meclis Üyesi Cansın Efir, bölgenin turizm potansiyelini artırmak ve uluslararası alanda tanıtımını güçlendirmek amacıyla yürütülen VisitKemer projesi hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Kemer Kaymakamlığı, Kemer Belediyesi, STK’lar ve turizm sektörü temsilcileri iş birliğiyle hayata geçirilen bu proje kapsamında, ilk altı aylık süreçte önemli gelişmeler kaydedildiğini vurgulayan Efir, şu açıklamalarda bulundu:
"Şu anda altı aylık süreçte 1.5 milyonluk görüntüleme var. Kemer’in tanıtımı için çekilen videolar sosyal medya hesaplarında çok fazla izlenme alıyor. Doğru yoldayız. Tur operatörleri ile protokol anlaşmaları da yaptık. Operatörler, VisitKemer projesi kapsamında çekilen fotoğraf ve videoları kendi sosyal medya hesaplarında paylaşmak için bizden istiyor. Kemer’i en iyi şekilde tanıtmak için emin adımlarla ilerliyoruz."