Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Kadın Yaz sıcaklarında hamileler için öneriler

Yaz sıcaklarında hamileler için öneriler

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, sıcakların artmasıyla birlikte hamile kadınların serin, rahat ve güvenli kalma konusunda bilinçli olmaları gerektiğinie dikkat çekti ve önerilerde bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yaz sıcaklarında hamileler için öneriler
KAYNAK: İHA

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Nigar Allahverdiyeva, yaz aylarında hamile kadınların sıvı alımına özellikle dikkat etmeleri gerektiğini belirtti. 

Yaz Sıcaklarında Hamileler İçin Öneriler 

Opr. Dr. Nigar Allahverdiyeva, 'Susuz kalmak kabızlık, halsizlik, erken kasılmalar, baş dönmesi ve hatta erken doğum gibi sorunlara yol açabilir. Günde 10-12 bardak su içmeyi hedefleyin. Taze sıkılmış meyve suyu iyi bir vitamin ve mineral kaynağıdır, ancak ilave şekerlere dikkat etmek gerekir. Taze sıkılmış meyve sularını ve taze sebze sularını tercih edin. Soda, kahve ve çay gibi kafeinli ve şekerli içeceklerden kaçının veya sınırlandırın. Özellikle egzersiz yaparken veya hareket halindeyken yanınızda daima bir su şişesi bulundurun' diye konuştu.

Yaz Sıcaklarında Hamileler Için Öneriler  2 Result

Rahat ve Hava Geçiren Giysiler Tercih Edin

Hamile kadınların yaz aylarında rahat kalabilmek için bol ve hava geçiren giysiler giymesi gerektiğini belirten Dr. Nigar Allahverdiyeva, 'Pamuklu ve keten kumaşlar serin kalmak için idealdir. Açık renkler güneş ışığını yansıtarak sizi daha serin tutar. Ayarlanabilir askılı veya bel bantlı hamile kıyafetlerini tercih edin. Dar giysilerden kaçının. Hafif bir eşarp, hem şık bir dokunuş katarken hem de güneş ışınlarına karşı ekstra koruma sağlar. Rahat ayakkabılar ise yaz aylarında daha da önemli. Şişkinlik ve rahatsızlığı önlemek için ayaklarınızı yükseltin ve varis çorapları kullanarak bacaklarınızı destekleyin' dedi.

Egzersiz ve Beslenme Önerileri

Hamilelik döneminde egzersiz yapmanın önemine de değinen Dr. Allahverdiyeva, 'Hamilelik, sevdiğiniz egzersizlerden vazgeçmeniz gerektiği anlamına gelmez. Yüzme, hamile kadınlar için mükemmel bir egzersizdir. Su vücut ağırlığınızı destekler ve serin kalmanızı sağlar. Açık havada yürümek ise temiz hava almanın harika bir yoludur. Güneş kremi kullanmayı ve su tüketmeyi unutmayın. UVA ve UVB ışınlarına karşı geniş spektrumlu koruma sağlayan, en az 30 SPF'li bir güneş kremi seçin. Taze yiyeceklerle beslenmeye özen gösterin. Yazın mevsiminde olan meyve ve sebzeler mükemmel vitamin ve mineral kaynaklarıdır' şeklinde konuştu.

Hamilelikte Güvenliğinizi Sağlayın

Son olarak, yaz aylarının hamile kadınlar için açık havanın tadını çıkarmak adına harika bir zaman olduğunu belirten Opr. Dr. Nigar Allahverdiyeva, 'Ancak sağlıklı ve güvenli bir hamilelik için gerekli önlemleri almak önemlidir' diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gelinim Mutfakta 6. Sezon Şampiyonu Kim Oldu?

Gelinim Mutfakta 6. Sezon Şampiyonu Kim Oldu?