Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen lezzetlerin tarifleriyle sofralarınızı şenlendirin! Ramazan ayında iftar menüsü vatandaşların en çok araştırma yaptığı konuların başında geliyor. Sizi bu dertten kurtaralım ve 16. gün iftar menüsü için Tatar Hamuru Çorbası, Zeytinyağlı Enginar, İstanbul Pilavı ve Ovma Helvası önerelim. Kültür Portalı'ndan bu geleneksel lezzetlerin tariflerini aşağıda bulabilirsiniz.
Çankırı Tatar Hamuru Çorbası Tarifi
Tatar Hamuru Çorbası Malzemeleri
- 4 su bardağı erişte
- 4 su bardağı su
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 1 kase yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Tatar Hamuru Çorbası Nasıl Yapılır?
Su kaynatılır ve içine mercimekler haşlanır. Ardından tuz ve erişteler eklenir. Erişteler piştikten sonra ocaktan alınır ve üzerine çırpılmış sarımsaklı yoğurt dökülür. Ayrı bir tavada tereyağı, nane ve diğer baharatlarla salça kavrulur ve çorbanın üzerine dökülür.
İzmir Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Zeytinyağlı Enginar Yemeği Malzemeleri
- 4 adet enginar
- 1 adet kuru soğan ya da 4-5 dal taze soğan
- 1 demet dereotu
- 2 adet limon
- 1 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1-1,5 bardak sıcak su
- Tuz
Zeytinyağlı Enginar Yemeği Nasıl Yapılır?
Enginarların sap kısımları kesilir, dış yaprakları ayıklanır ve limonla ovulup su dolu bir kaba konulur. Soğanlar zeytinyağıyla kavrulur, ardından enginarlar eklenir ve sarartılır. Üzerine sıcak su, limon suyu ve tuz eklenip pişirilir. Pişen yemeğin üzerine ince kıyılmış dereotu serpilerek servis edilir.
İstanbul Pilavı Tarifi
İstanbul Pilavı Malzemeleri
- 1 parça tavuk göğsü
- 4 su bardağı su
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Bir Su Bardağı Badem (dövülmemiş)
- 1 Yemek Kaşığı Margarin
- 2 su bardağı Pirinç
- Yarım tatlı kaşığı Safran
- Yarım tatlı kaşığı zencefil
- Yarım su bardağı Bezelye (taze iç)
- Yarım su bardağı Yeşil fistık (dövülmemiş)
İstanbul Pilavı Nasıl Yapılır?
Pirinçler bademlerle birlikte kavrulur. Haşlanmış tavuk göğsünün suyundan safranla renklendirilir. Daha önceden kavrulan pirince, didiklenmiş tavuk eti, bezelye, tuz ve zencefil eklenir. Ardından kalan tavuk suyu eklenip suyunu çekene kadar pişirilir. Pişen pilavın içine soyulmuş antep fıstığı eklenir ve dinlendirilir.
Isparta Ovma Helvası Tarifi
Ovma Helvası Malzemeleri
- Yarım kg Pekmez
- Yarım kg Buğday Nişastası
- 3 Çorba Kaşığı Tereyağı
- Su
- 250 gr Ceviz İçi
Ovma Helvası Nasıl Yapılır?
Nişasta suyla ezilir ve sulandırılır. Pekmez ve tereyağı eklenir, ardından ateşte karıştırılır. Kıvam aldığında ateşten alınır ve üzerine dövülmüş ceviz içi serpilerek servis edilir.