Isparta'da Tripleks Evde Yangın Çıktı Isparta'da Tripleks Evde Yangın Çıktı

Isparta'nın Sütçüler ilçesinde Alabalık Üretim Tesisi'nde yürütülen alabalık sağımı denetlendi. Isparta İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul, sağım işleminin Aralık ayında başladığını ve Şubat ayı sonu itibariyle tamamlanmak üzere olduğunu açıkladı.

Isparta’da 110 Milyon Yavru Alabalık Yetiştirildi 3

110 Milyon Yavru Alabalık Yetiştirildi

Isparta genelinde yıl boyunca denetimlerini sürdüren Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi ekipleriyle birlikte yapılan ziyarete katılan Tuğrul, kent genelinde 74 alabalık çiftliğinin 4 bin 45 ton üretim kapasitesine sahip olduğunu belirtti. 2024 yılında bu çiftliklerde 3 bin 200 ton alabalık üretimi gerçekleştirildiğini kaydeden Mehmet Tuğrul, 32 çiftlikte 110 milyon yavru alabalığın yetiştirildiğini bildirdi. Isparta İl Tarım ve Orman Müdürü Tuğrul, 7 çiftlikten yavru alabalık satışının yapıldığını ve bu satışların hem şehir içi hem de şehir dışındaki çiftliklere gerçekleştirildiğini aktardı.

Isparta’da 110 Milyon Yavru Alabalık Yetiştirildi 2

Alabalık Üretiminin Artırılması Amaçlanıyor

Isparta'da alabalık sağım işlemi sonrası elde edilen yumurtalar, kuluçka dolaplarına yerleştirilerek gelişim sürecine giriyor. Yumurtaların, su sıcaklığına bağlı olarak ortalama 30-40 gün içinde açıldığı ve larvaların besin keselerinden beslenmeye başladığı ifade edildi. Larvalar, daha sonra tanklara alınarak büyütülüyor ve porsiyonluk boya ulaşana kadar büyütme havuzlarında yetiştiriliyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Tuğrul, bu üretim sürecinin Isparta'nın alabalık üretimindeki potansiyelini artırmaya yönelik önemli bir adım olduğunu kaydetti.

Isparta'da Tripleks Evde Yangın Çıktı Isparta'da Tripleks Evde Yangın Çıktı

Kaynak: İHA