Göç İdaresi Başkanlığı, merkez teşkilatında boş bulunan 8. ve 9. derecelerden toplam 10 Denetçi Yardımcısı kadrosu için giriş sınavı düzenleyecek. Başvuru şartları ve detayları aşağıda yer alıyor.
Sınava Başvuru Şartları
Göç İdaresi Başkanlığı, denetçi yardımcılığı pozisyonu için bazı temel şartlar arıyor. Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşıması gerekiyor. Eğitim şartı olarak ise en az 4 yıllık lisans eğitimi veren Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden mezun olmak ya da YÖK tarafından denkliği kabul edilen bir yükseköğretim kurumundan mezun olunması gerekiyor.
2023 veya 2024 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) KPSSP9, KPSSP11, KPSSP23 puan türlerinden en az 70 puan almış olmak ve başvuran adaylar arasında en yüksek puanı alan ilk 40 kişi arasında yer almak da başvuru koşulları arasında. Ayrıca, adayların 1 Ocak 2025 itibariyle 35 yaşını doldurmamış olması (01.01.1990 ve sonrasında doğmuş olanlar) ve denetçilik görevini sürekli yapmasına engel olabilecek bir sağlık sorunu bulunmaması gerekiyor. Sağlık açısından her türlü iklim koşulunda yolculuk edebilecek durumda olmak da aranan diğer şartlar arasında yer alıyor.
Sınav Başvuru Detayları
Başvurular, 5-13 Aralık 2024 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden Göç İdaresi Başkanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden çevrimiçi olarak yapılacaktır. Şahsen ve posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Başvurular 13 Aralık 2024 saat 17:30'da sona erecektir.
Giriş Sözlü Sınavı Tarihi ve Yeri
Giriş sözlü sınavı, 8-9 Ocak 2025 tarihleri arasında Göç İdaresi Başkanlığı hizmet binasında (Yenimahalle, ANKARA) yapılacaktır. Adayların sınav saatinden bir saat önce sınav yerinde hazır bulunmaları ve kimlik belgesi veya geçerli pasaport bulundurmaları gerekmektedir.
Sınav İçeriği ve Değerlendirme
Sözlü sınavda adaylar; Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, İktisat, Maliye, Kamu Yönetimi ve Genel Muhasebe gibi konulardan sorumlu olacaklardır. Adaylar, bilgi düzeyi (50 puan), ifade yeteneği (10 puan), liyakat (10 puan), özgüven (10 puan), genel yetenek (10 puan) ve bilimsel gelişmelere açıklık (10 puan) gibi kriterlere göre değerlendirilecektir. Sınavdan başarılı sayılabilmek için en az 70 puan almak gerekmektedir.
İtiraz ve Sonuçların Açıklanması
Sınav sonuçları, başarılı adayların belirlenmesi ile Göç İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde (www.goc.gov.tr) duyurulacaktır. Adaylar, sınav sonuçlarını Kariyer Kapısı üzerinden de görüntüleyebilecektir. İtirazlar ise belirtilen tarihler arasında yazılı olarak yapılabilecektir.