Antalya ve Çevre İllerde Az Bulutlu ve Açık Hava Hakim Olacak Antalya ve Çevre İllerde Az Bulutlu ve Açık Hava Hakim Olacak

Kurtuluş Hareketi'nin önder kadrolarından, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Kurucusu ve MYK Üyesi Mustafa Kahya, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. İbradılı Sosyalist Lider’in cenaze töreni 20 Eylül Cumartesi günü saat 13.00’da Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi Genel Merkez binasının önünde yapılacak. Törenin ardından Kahya'nın cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

11 Eylül Perşembe günü beyin kanaması geçirerek hastaneye kaldırılan Mustafa Kahya, tedavi gördüğü Ankara’da yaşamını yitirdi.

Kahya'nın cenaze töreni Cumartesi günü saat 13.00’da Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Genel Merkez binasının önünde yapılacak. Törenin ardından Kahya'nın cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Hayatını sosyalizm mücadelesine adayan İbradılı Mustafa Kahya, yaşamını yitirdi. 1970’li yıllarda Mahir Çayan ve arkadaşlarının kurduğu THKP-C’nin dağılmasının ardından kurulan Kurtuluş Hareketi içerisinde aktif mücadele yürüten, 1996’da kurulan Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ve sonrasında Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) kurucu üyesi, Sosyalist Parti’de Genel Başkan olan Kahya halen Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) MYK Üyesiydi.

“Ulusal Sorun, Sömürgecilik ve Kürt Sorunu” adında bir kitabı da bulunan Kahya’nın, Kurtuluş Dergisi ve Özgür Gündem gazetesinde yazıları yayımlanıyordu. Kahya, son olarak aylık Siyaset Gazetesi ve Siyasihaber.org’ta yazarlık yapıyordu.

KAHYA KİMDİR?
1955 yılında Antalya’nın İbradı İlçesi’nde doğdu. İlk ve orta öğretim sonrası Antalya’nın Aksu İlçesi’nde bulunan ilk öğretmen okuluna gitti. 68’in devrimci eyleminden etkilenerek sol görüşe sempati duymaya başladı. Öğretmen okulunun son yıllarında siyasi eylem ve düşünceleri nedeniyle Samsun Perşembe’de bulunan ilk öğretmen okuluna sürgün edildi. 75-76 döneminde ilk öğretmen okulundan mezun oldu ve Diyarbakır, Bismil ilçesi Boyacık Köyü’nde öğretmenliğe başladı. 77 yılının başlarında Kurtuluş’un Antalya’daki örgütlenmesinde görev aldı ve bir sömestr yaptığı öğretmenlik mesleğini, tüm zamanını devrimci mücadeleye ayırmak için bıraktı. Kurtuluş’un kitlesel olarak geliştiği Antalya’da il komite üyeliğini 80 darbesine kadar sürdürdü. O günün aktüel siyasi görevleri arasında başat olan anti-faşist mücadelenin sürdürülmesinde ve işçi sınıfı mücadelesinde önemli yer tutan Antbirlik ve Pil Fabrikası grevlerinin örgütlenmesinde görev üstlendi. 81 Yılında tutuklandı, 10 yıl hapis yattı. 1991 Yılında hapisten çıktıktan sonra yaşamına Ankara’da devam etti.  Vahide YANIK

Editör: TE Bilisim