Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Valilikten flaş karar: Alkol alımını yasakladı!

Valilikten flaş karar: Alkol alımını yasakladı!

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi'nin imzasıyla, Erzurum il sınırları içerisinde alkol alınmasının engellenmesine dair emir yayınlandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Valilikten flaş karar: Alkol alımını yasakladı!
KAYNAK: İHA

Erzurum Valiliği tarafından yayınlanan bir emirde, il sınırları içerisinde alkol tüketimine yönelik yeni düzenlemeler getirildi. Bu kararın, huzur ve güvenliğin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve kamu esenliğinin korunmasını amaçladığı belirtildi.

Yeni Düzenleme Kapsamı

Emir, açık alanda alkol tüketen kişilerin engellenmesini hedefliyor. Kamuya açık park, bahçe, piknik alanları, eğitim kurumları, öğrenci yurtları, ibadethaneler, otogarlar, tarihi ve kültürel mekanlar, terk edilmiş binalar gibi alanlarda alkol tüketiminin yasaklandığı belirtildi. Bu kurallara uymayanlar hakkında Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddeleri uygulanacak.

Kabahatler Kanunu ve Diğer Mevzuatlar

Erzurum'da çevreyi rahatsız edecek şekilde alkol tüketenler, Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesi kapsamında cezalandırılacak. Valilik emri, 5442 sayılı İl İdare Kanunu, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu, 4250 sayılı İspirto ve İspirtolu İçkiler İnhisarı Kanunu ve 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu'na dayanılarak hazırlandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dilan ve Engin Polat’ın da Aralarında Bulunduğu 28 Sanığın Yargılanmasına Başlandı

Dilan ve Engin Polat’ın da Aralarında Bulunduğu 28 Sanığın Yargılanmasına Başlandı