Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Türkiye'de 16 milyon emekli aç ve yoksul bırakıldı

Türkiye'de 16 milyon emekli aç ve yoksul bırakıldı

TÜED Antalya Şubesi 20’nci Olağan Genel Kurulu dün Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, ¨16 milyon emekli aç ve yoksul bırakıldı¨ dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye'de 16 milyon emekli aç ve yoksul bırakıldı
KAYNAK: DİLAN ANDIÇ

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Antalya Şubesi 20’nci Olağan Genel Kurulu dün Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Genel kurula TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, TÜED Antalya Şube Başkanı İbrahim Tezcan, TÜED Divan Heyeti Üyeleri, CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı ve Aliye Coşar katıldı. TÜED Antalya Şube Başkanı seçiminde tek aday olarak yarışan mevcut başkan İbrahim Tezcan genel kurulda 147 oy alarak güven tazeledi. Genel kurulda emeklilerin ekonomik sorunlarının sıra ülkede yüzdelik dilim oluşturan mülteci sorunu da konuşuldu.

1

¨UCUBE SİSTEM DÜZELTİLMELݨ

TÜED, emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılarla ilgili değerlendirmelerde bulunmak ve Antalya Şube Başkan seçimi yapmak için 20’nci Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Genel kurulun açılış konuşmasını yapan TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, ¨Türkiye’de 13 milyonu aşkın mülteci var. Bir dakika dahi kalmalarına izin vermeden hepsinin defolup gitmesi lazım. Türk gencinin ekmeklerini çaldığı yetmezmiş gibi kayıt dışı ekonomide çalışıyorlar. Bu mülteciler yüzünden ömrünü ülkesine adamış emekliden her ay hastane masrafları kesiliyor. Yazıklar olsun. Hükümete sesleniyorum, emekliyi ezmeye, mültecileri de burada tutmaya hakkınız yok¨ diyerek isyan etti.

¨EMEKLİ AÇ BIRAKILDI¨

16 milyon emekli aç ve yoksul bırakıldığını belirten Kazım Ergün, ¨2000 sonrası emeklilerin intibak yasası mutlaka çıkmalı ve uğradıkları haksızlıklar telafi edilmeli. İktidardan önce emekli maaşı asgari ücretin en az yüzde 40 üstündeydi. Şimdi kök maaş 10 bin TL ama emeklinin aldığı ücret bunun yarısı. Türkiye 25 senede inim inim inliyor. Türkiye 1999’da depreme kan ağlarken o dönemdeki hükümet İMF emriyle bizi TÜİK’e bağladı. TÜİK hiçbir zaman doğru bilgi vermedi. Gelecek nesiller bu dönemdeki isimleri lanetle anacak. Bu ucube emeklilik sistemi revize edilmeli. Bu insanlar TÜİK’in insafına bırakılmamalı. Hiç kimse emekliyi yaşı 70 işi bitmiş mezar taşı olarak görmesin. Emekli ülkenin annesi babasıdır¨ şeklinde konuştu.

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, “AKP iktidarı bu devletin miladını 2002 olarak görüyor ama 2002’de en düşük emekli maaşıyla bir emekli 8 çeyrek altın alabilirken bugün 2 buçuk çeyreği zor alıyor ¨ diyerek iktidara ateş püskürdü.

1

¨AVRUPA’NIN KAPISI OLDU¨

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, ¨Türkiye’nin yaşadığı en büyük problem kazanç kadar vergi alınmaması. Kazanamayanın üstüne bütün yük bindiriliyor. Bu iktidar kendisine göre bir yol seçti. Kurlardan ve kazançlardan vergi almayı durdu hatta onları affetti ama emekçiden ve çiftçiden vergi almayı hızlandırdı ve çoğalttı. 13 milyon mülteciyi bizim sırtımızdan yaşamaya devam ediyor. Türkiye’nin demografik yapısı değiştirildi ve Avrupa’nın kapısı yapıldı, bütün mülteci harcamaları da bizim sırtımızdan götürülüyor. Emekliye zam yapılmıyor ama diğer her şey ateş pahası. Bu bizim kaderimiz değil. Bunu 31 Mart seçimlerinde gösterdiniz. Emekliler ilk defa devrim yaptı bu daha başlangıç olmalı. Örgütlenme gücümüzü arttırmalıyız¨ şeklinde konuşarak emeklilere seslendi.

1

BAŞKANINI SEÇTİ

12

TÜED Antalya Şubesi Başkanlığı için mevcut başkan olan İbrahim Tezcan tek aday olarak yarıştı. Tezcan’ın Yönetim Kurulu üyeleri; Serpil Kök, İsmail Çetin, Yüksel Aydınoğlu, Abdurrahman Altıngeyik; Denetim Kurulu Üyeleri; Turgut Akın, Mehmet Ali Arı, Selma Kankuş olarak kaydedildi. Tek aday olarak yarışan mevcut Başkan Tezcan 147 oy alarak güven tazeledi.

1212

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakanlıktan yeni uygulama: Yat sahiplerine kıyı çapalamada yeni kısıtlama

Bakanlıktan yeni uygulama: Yat sahiplerine kıyı çapalamada yeni kısıtlama