Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Türkiye Emekli Subaylar Derneği’nden Teğmenlere Destek

Türkiye Emekli Subaylar Derneği’nden Teğmenlere Destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teğmenlerin kılıçlı yemin törenine sert tepki göstermişti, Türkiye Emekli Subaylar Derneği, teğmenlere desteklerini açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye Emekli Subaylar Derneği’nden Teğmenlere Destek
MUHABİR: Necdet Görkem SUCU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kara Harp Okulu mezuniyet törenindeki teğmenlerin kılıçlı yemin törenine sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Kılıçları kime çekiyorsunuz?" diyerek durumu eleştirirken, Türkiye Emekli Subaylar Derneği Başkanı EM.HV.Korgeneral Erdoğan Karakuş da konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği’nden Teğmenlere Destek

“KILIÇLARI KİME ÇEKİYORSUNUZ?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teğmenlerin kılıçlı yemin töreni hakkında yaptığı açıklamada, "Ordumuz üzerinden siyasi hesap görülmesine müsaade etmeyiz. Geçenlerde mezuniyet töreninde bazı istismarcılar ortaya çıkarak kılıçlarını çektiler. Kılıçları kime çekiyorsunuz? Gerekli tüm araştırmalar yapılıyor ve oradaki birkaç kendini bilmez süratle temizlenecek" ifadelerini kullanmıştı.

“TEĞMENLER YALNIZ DEĞİLDİR”

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Başkanı EM.HV.Korgeneral Erdoğan Karakuş, konuya ilişkin sessizlik iddialarına yanıt vererek, teğmenlerin yanında olduklarını dile getirdi. Karakuş, "Sessiz kaldığımızı söylemek doğru değil. Yönetim Kurulu üyelerimiz, teğmenlerin yanında yer almaktadır. Bu mesele burada kalmayacak ve takip edilmesi gerekecek" dedi.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği’nden Teğmenlere Destek

“SORUŞTURMA İDDİALARI GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR”

Teğmenlerin mezun olduktan sonra Harp Okulları'yla idari bağlarının kalmadığını belirten Karakuş, "Mezun olan teğmenlerin okullarla artık bir idari bağı yoktur. Bu nedenle sosyal medya paylaşımları nedeniyle soruşturma açıldığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır" diyerek bu tür iddiaları yalanladı.

SOSYAL MEDYA İDDİALARINA YALANLAMA

Erdoğan Karakuş, teğmenlerin sosyal medya paylaşımları nedeniyle soruşturma açıldığı iddialarının doğru olmadığını belirtti. Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) teğmenlerin mezuniyetinden sonra Harp Okulları’yla hukuki bir bağlarının kalmadığını vurgulayan açıklamasını hatırlatarak, teğmenlerin herhangi bir tahkikata tabi tutulmadığını ifade etti.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği’nden Teğmenlere Destek

“TEĞMENLERLE BİR İLGİSİ YOKTUR”

Karakuş, ayrıca, sosyal medya düzenlemeleriyle ilgili de açıklamalarda bulunarak, "7253 sayılı kanun sosyal ağ sağlayıcılarıyla ilgilidir ve teğmenlerle bir ilgisi yoktur. Bu konuda yapılan spekülasyonlar yanlıştır" şeklinde konuştu.

“TEĞMENLERİMİZİN YANINDAYIZ, TAKİP EDECEĞİZ”

Karakuş, teğmenlerin mezuniyet sonrası süreçlerinin yakından takip edileceğini belirterek, "Teğmenlerimizin Sınıf Okulları ve Uçuş Okulları'na döndüklerinde onlara karşı gösterilecek tavrı izlemeye devam edeceğiz" dedi. Karakuş, "Bizler Mustafa Kemal'in askerleriyiz, Ne mutlu Türküm diyene" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin'deki Yumuktepe Höyüğü'nde Hitit Dönemi İzleri Ortaya Çıktı

Mersin'deki Yumuktepe Höyüğü'nde Hitit Dönemi İzleri Ortaya Çıktı