Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem TBMM'de sokak hayvanları düzenlemesinin görüşmeleri başladı

TBMM'de sokak hayvanları düzenlemesinin görüşmeleri başladı

TBMM Genel Kurulu, tartışmaların odağındaki sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeleri içeren 'Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başladı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TBMM'de sokak hayvanları düzenlemesinin görüşmeleri başladı
KAYNAK: Haber Merkezi

TBMM Genel Kurulu, sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeleri içeren 'Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine bugün saat 14.00'te başladı. CHP grubu tam kadro katılacak, yaşam hakkı savunucuları ise Ankara Anıtpark'ta eylem yapacak.

Yoğun Tartışmalar Bekleniyor

TBMM Genel Kurulu, vergi paketine ilişkin kanun teklifi görüşmelerini tamamladıktan sonra bugün sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeleri içeren Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başladı. Teklifin hazırlanma aşamasında kamuoyunda başlayan tartışmalar ve protestolar, komisyon görüşmeleri sırasında kavgalarla devam etmişti.

CHP Grubu Tam Kadro Katılacak

CHP grubu, sokak hayvanlarına ilişkin yasa teklifinin TBMM Genel Kurulundaki görüşmelerine tam kadro katılmaya hazırlanıyor. CHP milletvekillerine gönderilen mesajda, 'Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak gerekli direnci hep birlikte göstermek için bütün arkadaşlarımızın eksiksiz ve mazeretsiz genel kurula katılımı son derece önemlidir' ifadesi yer aldı.

Hayvanseverler Ankara'da Eylemde

Genel Kurulda kanun teklifi görüşülürken, dışarıda da yaşam hakkı savunucuları Ankara Anıtpark'ta eylem yapacak. İstanbul Kadıköy'de dün binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen protesto, bugün Ankara'da devam edecek. Farklı illerden gelen çok sayıda hayvansever, görüşmelerin başlayacağı saatte Anıtpark’ta basın açıklaması yapacak ve oturma eylemi başlatacak. Eylemin, kanun teklifi görüşmeleri tamamlanana kadar sürmesi bekleniyor.

Ötanazi Tartışmaları Sürüyor

Sokak hayvanlarına ilişkin kanun teklifi, hazırlık aşamasında 'uyutma', teklif hazırlandıktan sonra ise 'ötanazi' tartışmalarıyla kamuoyunda yoğun tepkilere neden oldu. TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda başlayan görüşmeler, tartışmalar ve kavgalar üzerine ertelenmiş, 22 Temmuz’da yeniden başlamıştı. Yoğun tepkiler nedeniyle komisyon, ötanazi uygulamasını içeren 5. maddeyi tekliften çıkararak yerine, 'Veterinerlik Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu’nun 9. maddesi’nin 3. Fıkrası’nda yer alan hükümlerin uygulanması' hükmünü getirmişti.

TBMM'ye Ziyaretçi Yasağı Getirildi

Yaşam hakkı savunucularının Meclis koridorlarındaki eylemi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tepkisine yol açtı. Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında, 'Birileri, muhalefet milletvekillerinin desteğiyle kalkıp geliyor, Meclis koridorlarını işgal ediyor, utanmadan sıkılmadan Meclis çatısı altında milletvekillerine 'katil' diye bağırabiliyor. Biz, bu densizliğe, bu edepsizliğe, bu şımarıklığa pabuç bırakacak, boyun eğecek bir grup değiliz. Biz, üç-beş marjinal karakterin çığırtkanlık yaparak, bağırarak, çağırarak Meclisi çalışamaz hale getirmesine eyvallah etmeyiz. Böyle bir edepsizliğin tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirler çok daha sıkı bir şekilde mutlaka alınmalıdır' ifadelerini kullandı. Bu konuşmanın ardından, 26-29 Temmuz tarihleri arasında TBMM’ye ziyaretçi yasağı getirildi.

CHP Grup Toplantısı Yapacak

CHP, 30 Temmuz Salı günü grup toplantısı yapacak. TBMM Genel Kurulu’nun 1 Ağustos’tan itibaren tatile girmesi planlanıyor. Geçen hafta planlanan çalışma takviminde, yargı paketi ile Öğretmenlik Mesleği Kanun tekliflerinin görüşmelerinin 31 Temmuz’a kadar tamamlanacağı belirtilmişti. TBMM Anayasa Komisyonu ile Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, Meclis'in yaz tatili süresince çalışmalarına devam edecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan Resmen Onaylandı

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan Resmen Onaylandı