Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem TBMM Başkanlığı'ndan kritik toplantı kararı

TBMM Başkanlığı'ndan kritik toplantı kararı

TBMM Başkanlığı, TİP milletvekili Can Atalay'ın durumu hakkında kritik bir toplantı düzenleyecek. Toplantı tarihi ve saati belli oldu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TBMM Başkanlığı'ndan kritik toplantı kararı
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı, TİP milletvekili Can Atalay’ın durumu ile ilgili olarak Cuma günü saat 15.00’te önemli bir toplantı düzenleyecek. Bu karar, Meclis Başkanlığı tarafından partilere sözlü olarak iletildi.

Toplantının düzenlenme talebi, CHP, DEM Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, TİP, DP ve EMEP milletvekillerinin imzasıyla TBMM Başkanlığı’na yapılan başvurudan kaynaklanıyor. Başvuruda, Anayasa Mahkemesi kararlarının bağlayıcılığı ilkesine vurgu yapılarak, Can Atalay’ın derhal tahliye edilip milletvekilliği andını içerek Parlamento’da yerini alması gerektiği ifade edildi.

Başvuruda ayrıca, mevcut durumun bir yargı krizinden öteye geçerek bir devlet krizine dönüştüğü ve bu sürecin Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasa ile belirlenen niteliklerini ortadan kaldırdığı belirtiliyor. Söz konusu kriz, hem politik hem de ekonomik sonuçlar doğurabileceği kaydedilerek, TBMM tarafından çözüme kavuşturulması çağrısında bulunuldu.

Bu olağanüstü toplantının, Türkiye'nin demokratik yapısını ve hukuk devletini korumak açısından önemli bir adım olduğu değerlendiriliyor. Toplantının sonuçları, Türkiye’nin siyasi ve hukuki geleceği açısından kritik bir rol oynayacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Orman Yangını Sonrası Yaban Hayvanlarına Yem Desteği

Orman Yangını Sonrası Yaban Hayvanlarına Yem Desteği