Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Tarım ve Orman Bakanlığı Köfteci Yusuf'u o listeye ekledi!

Tarım ve Orman Bakanlığı Köfteci Yusuf'u o listeye ekledi!

Köfteci Yusuf'un 'domuz eti' açıklamasının ardından Bakanlık, firmayı Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar listesine ekledi ve bir açıklama yayınladı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Tarım ve Orman Bakanlığı Köfteci Yusuf'u o listeye ekledi!
KAYNAK: Haber Merkezi

Tarım ve Orman Bakanlığı, yaptığı denetimler sonucunda sağlığı tehlikeye düşürecek gıda ürünlerini kamuoyuna duyurmaya devam ediyor. Ürünlerinde domuz eti olduğu iddia edilen Köfteci Yusuf, eleştirilerin ardından bugün sessizliğini bozarak uzun ve detaylı bir açıklama yayınladı. Açıklamada ürünlerinde domuz eti kullanılmadığını vurgulayan firma, bakanlığın denetimlerinde teknik hatalar olduğunu öne sürdü.

Bu gelişmenin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Güvenilir Gıda sitesindeki Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar listesine Köfteci Yusuf ürünleri de eklendi ve Bakanlık'tan sert bir açıklama yayınlandı.

Köfteci Yusuf Ürünlerinde Uygunsuzluk Tespit Edildi

Bakanlık tarafından 10 Ekim 2024 tarihinde yapılan açıklamada, Köfteci Yusuf markasına ait iki üründe domuz eti tespit edildiği belirtildi.

Köfte Ürünü: 28 Şubat 2024 tarihli partiye ait köfte ürününde domuz eti tespit edildi. Üretim yeri Bursa'nın Yenişehir ilçesi olarak kaydedildi.

Dana Eti Döner: 10 Şubat 2024 tarihinde dondurulmuş dana eti dönerde de domuz eti bulundu. Bu ürün de aynı şekilde Bursa'nın Yenişehir ilçesindeki üretim yerinde hazırlandı.

Bakanlık'tan sert açıklama

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın sosyal medya hesaplarından sert bir açıklama yayınlandı. Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "Gıda güvenilirliğini sağlamak ve kamu sağlığını korumak, Anayasa ve kanunlarımızın Bakanlığımıza verdiği temel bir görevdir. Bu kapsamda, Bakanlığımız hem tüketicimizin hem de Üreticimizin hak ve menfaatlerini korumakla mükelleftir. Yeni Gıda Kamuoyu Duyurusu Sistemimizde 8.000'den fazla gıda denetçimizle yaptığımız rutin ve anlık denetimlerde ortaya çıkan her türlü uygunsuzluk, teknik sürecinin tamamlanmasının ardından yayımlanmaktadır. Uygunsuzluk tespit edilmesi halinde; toplatma, idari para cezası ve üretimin askıya alınması gibi yaptırımların yanı sira uygunsuzluğun insan hayatını ve sağlığını tehdit etmesi halinde ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmaktadır. Bu idari işlemler Anayasamızın 125. maddesi gereği yargı denetimine tabidir. Yargı kararları idarenin bütün unsurları bakımından bağlayıcıdır. Bakanlığımız kamu sağlığını koruma konusunda görev ve yetkilerini bu ilkeler doğrultusunda kararlılıkla ifa etmeye devam edecektir." denildi. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın sosyal medya hesaplarından sert bir açıklama yayınlandı. Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "Gıda güvenilirliğini sağlamak ve kamu sağlığını korumak, Anayasa ve kanunlarımızın Bakanlığımıza verdiği temel bir görevdir. Bu kapsamda, Bakanlığımız hem tüketicimizin hem de Üreticimizin hak ve menfaatlerini korumakla mükelleftir. Yeni Gıda Kamuoyu Duyurusu Sistemimizde 8.000'den fazla gıda denetçimizle yaptığımız rutin ve anlık denetimlerde ortaya çıkan her türlü uygunsuzluk, teknik sürecinin tamamlanmasının ardından yayımlanmaktadır. Uygunsuzluk tespit edilmesi halinde; toplatma, idari para cezası ve üretimin askıya alınması gibi yaptırımların yanı sıra uygunsuzluğun insan hayatını ve sağlığını tehdit etmesi halinde ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmaktadır. Bu idari işlemler Anayasamızın 125. maddesi gereği yargı denetimine tabidir. Yargı kararları idarenin bütün unsurları bakımından bağlayıcıdır. Bakanlığımız kamu sağlığını koruma konusunda görev ve yetkilerini bu ilkeler doğrultusunda kararlılıkla ifa etmeye devam edecektir." denildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Afşin-Elbistan Termik Santrali'nde Yaşanan Göçüğün Nedeni İhmal Mi?

Afşin-Elbistan Termik Santrali'nde Yaşanan Göçüğün Nedeni İhmal Mi?