Adana, sabah saatlerinde peş peşe meydana gelen üç depremle güne sarsıntı ile başladı. Kozan merkezli ve birbirini takip eden 4.6, 4.5 ve 4.0 büyüklüğündeki depremler, şehirde paniğe yol açtı. Depremlerin ardından vatandaşlar, uzmanlardan gelecek açıklamaları merakla bekledi.

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan Önemli Açıklamalar

CNN Türk canlı yayınına konuk olan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, depremler hakkında çarpıcı bilgiler verdi. Ersoy, Adana ve çevresindeki bu tür depremlerin normal olduğunu belirterek, "Bu depremleri uyarıcı olarak değerlendirebiliriz" dedi.

Yapı Stokları ve Bölgenin Deprem Riskleri

Prof. Dr. Ersoy, Adana'nın yapı stokunun eski olduğunu vurguladı ve Çukurova’nın zemininin kötü olduğunu belirtti. "Adana'nın kuzeyindeki Kozan ve Savrun fayları aktif durumda. Bu bölge geçmişte de yıkıcı depremler yaşamış ve yaşanabilir" dedi. Ersoy, 1998'deki küçük ama etkili depremin bu durumu doğruladığını ifade etti.

Naci Görür'den Adana depremi açıklaması! 6 Şubat'ın devamı mı? Naci Görür'den Adana depremi açıklaması! 6 Şubat'ın devamı mı?

6 ve Üzeri Büyüklüğündeki Faylar Tehlike Arz Ediyor

Ersoy, Adana ve çevresindeki fay hatlarının 6 büyüklüğünde veya daha büyük depremler üretebileceğini belirtti. Ancak, "Üç tane depremden sonra büyük bir depremin gelmesini spekülatif buluyorum. Bölgedeki durumun daha detaylı incelenmesi gerekiyor" dedi.

Son Depremler! Kandilli ve AFAD son depremler listesi ile az önce deprem mi oldu? Son Depremler! Kandilli ve AFAD son depremler listesi ile az önce deprem mi oldu?

SGK’dan Belediye Devirleriyle İlgili Net Yanıt SGK’dan Belediye Devirleriyle İlgili Net Yanıt

Bölge İçin Genel Bir Uyarı

Prof. Dr. Ersoy, depremler sonrası bölge için genel bir uyarı yapılmasının önemini vurguladı. 2023 Kahramanmaraş-Elbistan depreminden sonra meydana gelen artçı sarsıntılar gibi, bugünkü depremler de bölgenin sismik aktivitesini yansıtıyor. Ersoy, bu durumun, bölgedeki yapıların ve zeminlerin gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi