Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Seren Serengil kimdir? Kaç yaşında? Seren Serengil’in hayatı ve biyografisi

Seren Serengil kimdir? Kaç yaşında? Seren Serengil’in hayatı ve biyografisi

Bir dönemin başarılı şarkıcı ve oyuncusu olan Seren Serengil yaptığı televizyon programları ve sosyal medya paylaşımlarıyla gündemden düşmemeye devam ediyor. İşte, Seren Serengil kimdir ve hayatı hakkında merak edilenler.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Seren Serengil kimdir? Kaç yaşında? Seren Serengil’in hayatı ve biyografisi
KAYNAK: Haber Merkezi
MUHABİR: Kamer Durdu

Bir dönemin başarılı şarkıcı ve oyuncusu olan Seren Serengil yaptığı televizyon programları ve sosyal medya paylaşımlarıyla gündemden düşmemeye devam ediyor. İşte, Seren Serengil kimdir ve hayatı hakkında merak edilenler.

Seren Serengil Kimdir?

Seren Serengil, 6 Nisan 1976'da İstanbul Amerikan Hastanesi'nde doğdu. Ünlü sinema sanatçısı Öztürk Serengil ve Nevin Teoman’ın kızıdır. Dört yaşında anne ve babası ayrıldı. Çocukluğu Nişantaşı’nda annesinin yanında geçti. Annesi, Seren'i sekiz yıl boyunca baleye gönderdi ve klasik piyano dersleri aldırdı.

Eğitim Hayatı

İstanbul’da Yıldız Koleji'nde okuduktan sonra Londra ve İsviçre’nin Montrö kentinde eğitim gördü. Montrö'de rahibelerin yönettiği bir okulda okudu, ancak iki yıl dayanabildi.

Kariyer Başlangıcı

Seren Serengil, sahne hayatına 16 yaşında atıldı. Dört yıl boyunca Türkiye’nin en genç assolisti olarak sahne aldı. İlk sahne deneyimine 16 yaşında İbrahim Tatlıses ile aynı gazinoda başladı. Daha sonra Emrah ile sahnede ve dizilerde ikili çalışmalarıyla beğeni topladı. Türkiye onu, 1990 yılında Mehmet Aslantuğ ile başrolü paylaştığı “Başka Olur Ağaların Düğünü” adlı dizi ile tanıdı.

Televizyon Kariyeri

2000 yılında televizyon ekranlarında üç yıl boyunca evlilik programı sundu. Daha sonra ayrılan çiftleri barıştırma formatında Türkiye’deki ilk aşk temalı evlilik programlarını sundu. Yayın saatinin çok erken olması sebebiyle yayını bıraktı.

Müzik Kariyeri

Ses konusunda da başarılı olan Serengil, ilk albümünü 1991 yılında “Ayrıldık” ile çıkardı. Son albümünü ise 2011 yılında “Ben Adamı Ayrılırken Tanırım” adıyla yayımladı. İlk albümünde okuduğu “Bana Herşey Seni Hatırlatıyor” şarkısı onu zirveye taşıdı.

Yazarlık Kariyeri

Yetenekli sanatçı, yazma konusunda da yetenekli olduğunu “Nefret” adlı kitabıyla gösterdi. 29 Haziran 2007'de yayımlanan bu kitap, anne ve babası ayrılmış bir çocuğun hikayesini anlatır. Serengil, Barselona’da yanlışlıkla uyuşturucudan dolayı 11 gün hücrede kaldığını kitabında dile getirir.

Evlilikleri

Seren Serengil, üç kez evlilik yapmıştır. İlk evliliğini 2000 yılında Ozan Kaçmaz ile yaptı. 2002 yılında boşandılar. İkinci evliliğini 2002 yılında Cengiz İmren ile yaptı ve 2005 yılında bu evlilik de sona erdi. Son evliliğini ise 2006 yılında Musa Aytun ile gerçekleştirdi. Ancak 2010 yılında boşandılar.

Seren Serengil'in Albümleri

  • Ayrıldık - 1991
  • Alıştım Sana Birtanem - 1994
  • Bana Yasak - 1996
  • Bu Gecenin Hatrına - 1998
  • Dost Bile Kalamadık - 2006
  • Ben Adamı Ayrılırken Tanırım - 2011

Seren Serengil'in Filmleri

  • Sarhoş - 1977
  • Alev Gibi Bir Kız - 1990
  • Başka Olur Ağaların Düğünü - 1990
  • Yasak Sokaklar - 1993
  • Şükran Büfe - 1999
  • Belalım Benim - 2000
  • Şaşkın Assolist - 2005
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'nın çekirdeksiz karpuzuna EURO 2024 dopingi

Adana'nın çekirdeksiz karpuzuna EURO 2024 dopingi