Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Onlar bayramı cezaevinde geçiriyor!

Onlar bayramı cezaevinde geçiriyor!

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Kurban Bayramı'nda, 1 Mayıs tutuklusu üniversitelileri ziyaret etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: Haber Merkezi

1 Mayıs İşçi Bayramı'nın Taksim'de kutlamak isteyen çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Anayasa Mahkemesi kararına rağmen Taksim hakkını alamamak bir yana gözaltına alınıp tutuklanan 59 kişi halen cezaevinde bulunuyor.

Kurban Bayramı'nın ikinci gününde tutuklu öğrenciler Berkan Bütün ve Alev Palo ile görüşen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, 1 Mayıs tutuklularının tamamının serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Sosyal medya olatformu Instagram'dan videolu mesaj yayınlayan Çakırözer, Berkan Bütün'ün cezaevi kimliği olmadığı için üniversite sınavına geç alındığını, Alev Palo'nun ise sınavlara giremediği için bursunu kaybedeceğini ifade etti. CHP'li vekil, Anayasal hak olan protesto hakkını kullandı diye insanların cezaevine konulmasının kabul edilemez olduğunu da dile getirdi.

Utku Çakırözer mesajında, 'Anayasa Mahkemesi kararına rağmen 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamalarına izin verilmeyen 59 kişi bayrama cezaevinde girdi. Tutuklu öğrenciler Berkan Bütün ve Alev Palo ile görüştüm. Berkan cezaevi kimliği olmadığı için üniversite sınavına geç alınmış. Alev sınavlara giremediği için bursunu kaybedecek. Anayasal hak olan protesto hakkını kullandı diye insanların cezaevine konulması kabul edilemez. 1 Mayıs tutuklularının tamamı bir an önce serbest bırakılmalı!' açıklamasını yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İvriz Piknik Alanı'nda sopalı kavga çıktı: 5 yaralı

İvriz Piknik Alanı'nda sopalı kavga çıktı: 5 yaralı