Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Gündem ODTÜ Mezuniyet Töreninde Protesto!

ODTÜ Mezuniyet Töreninde Protesto!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) düzenlenen mezuniyet töreninde öğrenciler, ışıkların kapatılması nedeniyle protesto gerçekleştirdi. Devrim Stadyumu'nda yapılan törende, Rektör Ahmet Yozgatlıgil konuşmasını yaparken öğrenciler ve velilerden yoğun tepki geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
KAYNAK: Haber Merkezi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin (ODTÜ) geleneksel mezuniyet töreni, bu yıl da öğrenci ve velilerin protestolarına sahne oldu. Dün saat 18.00'de Devrim Stadyumu'nda başlayan tören, öğrencilerin kortej yürüyüşü ve pankartlarıyla renklenirken, akşamın ilerleyen saatlerinde yaşanan olaylar nedeniyle gerilim tırmandı.

ODTÜ Mezuniyet Töreninde Protesto!

Pankartlar karanlıkta kaldı

Geleneksel olarak her yıl yapılan pankartlı yürüyüş, bu yıl da büyük ilgi topladı. Ancak, hava karardıkça pankartların tribünlerden görünmemesi üzerine öğrenciler duruma tepki gösterdi. Karanlıkta kalan pankartlar nedeniyle "ışıkları aç" sloganları yükseldi. Öğrenciler ve veliler, ışıkların açılmaması üzerine okul yönetimini protesto etmeye başladı.

ODTÜ Mezuniyet Töreninde Protesto!

Rektör Yozgatlıgil’e tepki

Törende konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Rektör Ahmet Yozgatlıgil, öğrenci ve velilerin protestolarıyla karşılaştı. Öğrenciler, rektörün konuşmasına başladığı sırada slogan atarak tepkilerini dile getirdi. Bu esnada stadyumda bulunan görüntü ve ses sistemi aniden kesildi. Bu kesinti, protestoları daha da alevlendirdi ve törenin gergin bir atmosferde devam etmesine yol açtı.

“Bilim kriz anında diyalogu bitirmek demek değildir”

Rektör Yozgatlıgil'in konuşmasının ardından, kürsüye çıkan bölüm birincilerinden Ali Yıldız'ın konuşması ise sosyal medyada geniş yankı buldu. Yıldız, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

"Bilim ne olmadığını bu 5 yılda öğrendim. Bilim, Kavaklı'daki yüzlerce ağacı alelacele kesmek demek değildir; kampüsümüzü ve Ankara'yı daha da yeşertmektir. Bilim, fikrinin uyuşmadığı öğretim görevlilerini görevlerinden almak değildir; tüm dünyaya farklı fikirlerle bir arada yaşanabileceğini göstermektir. Bilim ODTÜ Onur Yürüyüşü'nde anayasanın verdiği barışçıl yürüyüş hakkını kullanan öğrencilere polisi göndermek değildir; öğrencilerin derslerden fırsat bulduğu tek etkinlik olan Bahar Şenlikleri'ni iptal etmek de değildir. Bilim, karşılaştığı ilk kriz anında öğrencilerle diyalogu kesmek demek değildir."

ODTÜ Mezuniyet Töreninde Protesto!
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Artvin’de Ormanı Korumak İsterken Ölen Reşit Kibar'a Cenaze Töreni Düzenlendi

Artvin’de Ormanı Korumak İsterken Ölen Reşit Kibar'a Cenaze Töreni Düzenlendi