Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Naci Görür'den Murat Kurum'a deprem bölgesi uyarısı geldi: Felaketi gelecek nesillerimize ihraç ederiz

Naci Görür'den Murat Kurum'a deprem bölgesi uyarısı geldi: Felaketi gelecek nesillerimize ihraç ederiz

Prof. Dr. Naci Görür, Bakan Murat Kurum'un '2025 yılında 11 il deprem bölgesi olarak anılmayacak' açıklamasına sosyal medyadan yanıt verdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Naci Görür'den Murat Kurum'a deprem bölgesi uyarısı geldi: Felaketi gelecek nesillerimize ihraç ederiz
KAYNAK: Haber Merkezi

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Adıyaman’da yaptığı, '2025 yılına geldiğimizde 11 ilimiz artık deprem bölgesi olarak anılmayacak' açıklamasına sosyal medya üzerinden yanıt verdi. Görür, deprem bölgesinin doğru şekilde düzenlenmemesi durumunda gelecekte de büyük felaketlerin yaşanabileceğini belirtti.

'Deprem Bölgesi Olarak Kalacak'

Bakan Kurum’un iyi niyetinden şüphe etmediğini söyleyen Görür, '6 Şubatta deprem geçiren illerimiz levha sınırında bulunuyor. Arap, Anadolu ve Afrika Levhaları bu sınırda yer alıyor. Bu sınır, milyonlarca yıl daha levha sınırı olarak kalacak ve deprem üretmeye devam edecektir' dedi.

'Yap-Satçı Müteahhitlerle Felaketi Geleceğe Taşırız'

Görür, deprem bölgelerinin düzenlenmesinde özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Naci Görür, 'Eğer siz o levha sınırına gerekli özeni göstermez ve bir levha sınırına özgü planlama, inşaat tipi, tasarımı, mimarisi, yapı malzemesi, mühendislik hizmeti, mikro bölgeleme, zemin vb ayrıntılar getirmez herhangi bir yer gibi sadece yap-satcı müteahhitlerle düzenlemeye çalışırsanız, 6 Şubatta gördüğünüz felaketi gelecek nesillerimize ihraç ederiz.' şeklinde konuştu.

Naci Görür'den Murat Kurum'a Deprem Bölgesi Uyarısı Geldi Felaketi Gelecek Nesillerimize Ihraç Ederiz 2

Görür'ün paylaşımı şöyle:

'Sayın Murat Kurum 2025 yılında deprem geçiren 11 ilimiz artık deprem bölgesi olarak anılmayacak demiş. Sayın bakanımızın iyi niyetinden şüphe etmiyor, neyi kastettiğini anlyorum ama bir yanlış anlama olasılığını önlemek için bunu yazıyorum. 6 Şubatta deprem geçiren o illerimiz levha sınırında bulunuyor. Arap, Anadolu ve Afrika Levhaları. Bu sınır daha milyonlarca sene levha sınırı olarak olarak kalacak ve deprem üretmeye devam edecektir. Eğer siz o levha sınırına gerekli özeni göstermez ve bir levha sınırına özgü planlama, inşaat tipi, tasarımı, mimarisi, yapı malzemesi, mühendislik hizmeti, mikro bölgeleme, zemin vb ayrıntılar getirmez herhangi bir yer gibi sadece yap-satcı müteahhitlerle düzenlemeye çalışırsanız, 6 Şubatta gördüğünüz felaketi gelecek nesillerimize ihraç ederiz. Sevgiyle'

Bakan Kurum Ne demişti?

Bakan Murat Kurum, Adıyaman’da yaptığı açıklamada, '2025 yılına geldiğimizde 11 ilimiz artık deprem bölgesi olarak anılmayacak. 11 ilimiz güçlü altyapısı, konutları, sanayisi ve turizmiyle bölgenin lider şehirleri konumuna gelecek. Bu iller, Türkiye'nin kalkınma ve refah bölgesi olarak anılacak' dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İcradan satılık 2018 model AUDI marka araç

İcradan satılık 2018 model AUDI marka araç