Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem MSB'den teğmenlerin kılıçlı yemini hakkında açıklama

MSB'den teğmenlerin kılıçlı yemini hakkında açıklama

Milli Savunma Bakanlığı kaynakalrı, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin kılıçlı yemini ile ilgili bilgi verdi. İşte o açıklamalar...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MSB'den teğmenlerin kılıçlı yemini hakkında açıklama
KAYNAK: İHA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında önemli açıklamalar yapıldı. Basın toplantısında MSB Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, t*rörle mücadeledeki son gelişmeleri aktardı. MSB kaynakları da Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin kılıçlı yemini ile ilgili bilgi verdi.

Teğmenlerin kılıçlı yemini

30 Ağustos tarihinde Kara Harp Okulu'nda düzenlenen yemin töreninin ardından sosyal medyada yer alan görüntüler hakkında MSB kaynakları açıklama yaptı. Açıklamada, "Öncelikle, Zafer Bayramı'mızı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nü büyük bir coşkuyla kutladığımız 30-31 Ağustos tarihlerinde, Harp Okullarımızın mezuniyet törenlerini de Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle icra ettik. Köklü bir tarihe sahip olan ordumuzun gözbebeği Harp Okullarımızın mezuniyet sevincinin yanı sıra ülkemiz ve dünya tarihinde ilk defa 3 kız öğrencimizin Harp Okullarımızdan birincilikle mezun olmasının da gururunu yaşadık. Bununla birlikte Kara Harp Okulu Sancak Devir Teslim ve Mezuniyet Töreni sonrasında kamuoyuna bazı görüntüler yansımıştır. Söz konusu görüntüler, özellikle sosyal medya üzerinden farklı yorum ve değerlendirmelerle bağlamından koparılıp bambaşka mecralara, boyutlara çekilmeye çalışılmakta, gerçeklikten kopuk kısır tartışmalar oluşturulmaktadır. Önceliği müesses disiplini muhafaza etmek olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizde; disipline aykırı hiçbir eylem, olay ve duruma müsamaha gösterilmeyeceğinden en ufak bir şüphe duyulmamalıdır. Bahse konu olay da her yönüyle incelenmektedir. İnceleme sonucunda yapılacak tespitlere göre; disiplin mevzuatı kapsamında kastı, kusuru, ihmali veya sorumluluğu olan personel hakkında gereken işlemler yapılacaktır. Dolayısıyla kamuoyu bu konuda müsterih olmalı ve kendi ajandalarına göre bu görüntüler üzerinden manipülasyon üretenlere itibar etmemelidir." denildi.

T*rörle Mücadelede Son Gelişmeler

Tuğamiral Aktürk, t*rörle mücadeleye ilişkin güncel bilgileri paylaştı: “Irak ve Suriye’nin kuzeyinde son bir hafta içinde 40, bu yılın başından itibaren ise toplam 1,868 t*röristi etkisiz hale getirdik.” Ayrıca, 2 Eylül’de gerçekleştirilen hava harekâtıyla Irak’ın kuzeyindeki 20 t*rör hedefinin imha edildiğini vurguladı. “Bu harekâtta yerli ve millî mühimmat kullanıldı, birçok t*rörist etkisiz hale getirildi” ifadelerini kullandı.

Aktürk, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 1 PKK'lı t*röristin Habur'daki Türk Hudut Karakolu'na teslim olduğunu belirtti ve Pençe operasyonu bölgesinde rahatsızlanarak şehit olan Piyade Binbaşı Osman Ayan’a Allah'tan rahmet diledi.

Sınır Güvenliği

Tuğamiral Aktürk, sınır birliklerinin imkân ve kabiliyetlerinin artırıldığını açıkladı: “Son bir hafta içinde 4'ü t*rör örgütü mensubu olmak üzere 531 şahıs yakalanmıştır. Yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 9,598 kişi yakalandı. Son bir haftada engellenen 1,370 şahıs ile birlikte bu yıl içerisinde engellenen kişi sayısı 73,787'ye ulaşmıştır.”


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kepez Belediyesi'nden Üniversite Öğrencilerine Burs

Kepez Belediyesi'nden Üniversite Öğrencilerine Burs