Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Meteoroloji saat verdi! İstanbul dahil birçok ilde sağanak uyarısı

Meteoroloji saat verdi! İstanbul dahil birçok ilde sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelindeki hava durumu hakkında son tahminlerini açıkladı. Bu hafta sonu, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Detaylar haberimizin devamında.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Meteoroloji saat verdi! İstanbul dahil birçok ilde sağanak uyarısı
KAYNAK: Haber Merkezi

Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde hava genel olarak parçalı ve yer yer çok bulutlu geçecek. Marmara'nın kuzey ve doğusu, Akdeniz’in Toroslar kesimi ile Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve güneydoğu kesimleri, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Kütahya çevreleri ve Van'ın doğu ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgeler ise az bulutlu ve açık olacak.

Yağışların, özellikle Kırklareli, İstanbul, Kocaeli'nin kuzey kesimleri, İskenderun Körfezi, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor.

Hava Sıcaklıkları

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor; mevsim normalleri civarında seyredecek.

Rüzgar Durumu

Rüzgar genellikle kuzeyli yönlerden esecek; güney kesimlerde ise güney ve batılı yönlerden hafif ile orta kuvvette rüzgarlar bekleniyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji, kuvvetli yağışların beklendiği bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Özellikle şu bölgelerde dikkatli olunmalı:

  • Kırklareli
  • İstanbul ve Kocaeli'nin kuzey kesimleri
  • İskenderun Körfezi
  • Ordu, Trabzon, Rize, Artvin
  • Kars ve Ardahan çevreleri
  • Erzurum'un kuzey ilçeleri

Bölge Bölge Hava Durumu

Marmara Bölgesi: Parçalı ve yer yer çok bulutlu. Kuzey ve doğu kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Kırklareli, İstanbul ve Kocaeli'nin kuzey kesimlerinde öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Ege Bölgesi: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerde parçalı ve yer yer çok bulutlu. Öğleden sonra Kütahya çevresinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Akdeniz Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu. Öğleden sonra Akdeniz’in Toroslar kesimi ve Doğu Akdeniz'de sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. İskenderun Körfezi çevresinde akşam saatlerinde kuvvetli yağışlar öngörülüyor.

İç Anadolu Bölgesi: Parçalı ve yer yer çok bulutlu. Kuzey ve güneydoğu kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.

Karadeniz Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Orta ve Doğu Karadeniz’de yağışlar yerel olarak kuvvetli olacak.

Doğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu. Kuzey ve doğu kesimlerinde çok bulutlu ve öğleden sonra yerel sağanak yağışlar bekleniyor. Erzurum ve çevresinde yağışların kuvvetli olması öngörülüyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Az bulutlu ve açık.

Denizlerde Hava Durumu

Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Rüzgar batıda batı ve kuzeybatıdan, doğuda ise güneybatıdan 3 ila 6 kuvvetinde esiyor.

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Rüzgar kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, dalga 0,5 ila 1,5 m.

Ege: Parçalı bulutlu, güneyde rüzgar 5 ila 7 kuvvetinde olabilir. Dalga 1,0 ila 3,0 m arasında değişiyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, İskenderun Körfezi'nde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Rüzgar batı ve güneybatıdan esiyor, dalga 1,5 ila 3,0 m arasında.

Van Gölü: Parçalı bulutlu, rüzgar doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 6 kuvvetinde esiyor. Dalga 0,25 ila 0,75 m.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Demet Şener'den Evlilik Açıklaması

Demet Şener'den Evlilik Açıklaması