Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Ispartalı vekilden Kocaeli’deki mezuniyette elbise krizine Taliban’lı tepki

Ispartalı vekilden Kocaeli’deki mezuniyette elbise krizine Taliban’lı tepki

Kocaeli'de kız öğrenciler, 'uygunsuz kıyafet' gerekçe gösterilerek mezuniyet törenine alınmayınca Isparta Milletvekili, Erdoğan'ın Taliban sözlerini hatırlatarak tepki gösterdi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Hikmet Yalım Halıcı, Kocaeli'deki Gebze Alaettin Kurt Anadolu Lisesi’nde kız çocuklarının, kendi mezuniyet törenlerine 'uygunsuz kıyafet' gerekçesiyle alınmamasına ateş püskürdü.

Erdoğan'ın Taliban Sözlerini Hatırlattı, Tepki Gösterdi

Lise öğrencilerinin kıyafet bahanesiyle mezuniyet törenine alınmamalarının gündeme gelmesi üzerine sosyal medyadan açıklama yapan Hikmet Yalım Halıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Taliban'la ters yanımız yok' sözlerini hatırlattı. Halıcı, 'İktidarın gerici ve kadın düşmanı Taliban'la ters yanı olmayabilir ancak bizim var!' dedi.

Screenshot 2024 06 13 At 19 24 16 (5) X'te Hikmet Yalım Halıcı Kocaeli Gebze Alaettin Kurt Anadolu Lisesi’nde Kız Çocuklarımız Kendi Mezuniyet Törenlerine Uygunsuz Kıyafet Denilerek Alın[...]

CHP Isparta Milletvekili Halıcı, 'Kocaeli Gebze Alaettin Kurt Anadolu Lisesi’nde kız çocuklarımız kendi mezuniyet törenlerine 'uygunsuz kıyafet' denilerek alınmadı. Okul yönetimi jandarma çağırarak öğrenciler ve veliler karşısında barikat kurdu.

Cumhurbaşkanı 'Taliban'la ters yanımız yok' derken tam da bunu kast ediyordu. İktidarın gerici ve kadın düşmanı Taliban'la ters yanı olmayabilir ancak bizim var! Bu ülke Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu Laik ve demokratik bir Cumhuriyettir. Bu okul müdürü suçludur ancak asıl suçlu ona bu imkanı sağlayan karanlık müfredatçı Yusuf Tekin ve mevcut iktidardır. Konu bireysel değildir, İktidarın ve Milli Eğitim Bakanı'nın politik tavrıdır. Anayasa'nın 42. Maddesi 'Atatürk ilkeleri doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre eğitim yapılır' derken, Yusuf Tekin ve onun müdürleri Anayasaya aykırı gerici odaklarla hareket etmektedir. ÇEDES projesi adı altında okulları ve öğrencileri tarikatlara açmışlardır. Bunlar, gerici odakların Truva atlarıdır. Dışarıda ilerici ve Laik Anayasa maddesine yemin ederken, içeride gizli ajandalarındaki karanlık yapıları okullara sızdırmakla meşguller. Bütün bunlarla birlikte gencecik evlatlarımızın giydiği kıyafetten rahatsız olanların bilinçaltlarında ne gibi düşüncelere sahip olduğunu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bir insan çocuk yaştaki kızların giydiği etekten neden rahatsız olur?! Bu gerici yapılanma ve iktidardaki yuvalanmalarına karşı Laik ve Atatürk Devrimleri ışığında yürüyen eğitim neferlerimizle birlikte mücadeleye devam edeceğiz. Her şey, geleceğimiz çocuklarımız için…' ifadelerini kullandı.

Ekran Görüntüsü 2024 06 13 171326

Ne Olmuştu?

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Alaettin Kurt Anadolu Lisesi'nde düzenlenen mezuniyet töreninde yaşanan kıyafet tartışması dikkat çekti. Kirazpınar Mahallesi'nde bulunan lisede, okul yönetimi tarafından öğrenciler için bahçede mezuniyet töreni planlandı. Tören öncesi, okulun oluşturduğu 'Mezuniyet Komisyonu' tarafından velilere, öğrencilerin törene katılımıyla ilgili olarak bir 'Veli İzin Onay Formu' gönderildi.

Formda, milli ve manevi değerlere uygun olmayan, kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı kıyafetlerin törene alınmayacağı belirtiliyordu. Yırtık veya delikli kıyafetler, şeffaf kıyafetler, vücut hatlarını belli eden şort ve taytlar, diz üstü etek, kısa pantolon, kolsuz gömlek ve tişört gibi kıyafetlerin giyilemeyeceği; siyasi sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka ve çanta gibi materyallerin kullanılamayacağı ifade edildi. Bu formun veliler tarafından imzalanması istendi.

Okul yönetimi, kurallara uymayan öğrencilere kapıları kapattı. Bu durum, veliler ve öğrenciler arasında büyük bir tepkiye yol açtı.

Veliler ve okul yönetimi arasında çıkan tartışma kısa sürede büyüdü. Olayın ihbar edilmesi üzerine okula jandarma ekipleri sevk edildi. Gerginlik devam ederken, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan okula gelerek durumu yatıştırmaya çalıştı. Doğan, veliler ve öğrencilerle görüşerek tüm öğrencilerin törene katılmasına izin verdi.

Yaşanan bu olayın ardından Kocaeli Valiliği devreye girerek konuyla ilgili soruşturma başlattı. Valilik, mezuniyet töreninde meydana gelen olaylarla ilgili olarak iki eğitim müfettişinin görevlendirildiğini ve konunun tüm yönleriyle incelendiğini duyurdu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Halk Ekmek'te Yeni Tarife

Halk Ekmek'te Yeni Tarife