Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Instagram erişim engeli sırasında AYM'den dikkat çeken paylaşım

Instagram erişim engeli sırasında AYM'den dikkat çeken paylaşım

Türkiye, Instagram'a getirilen erişim engeliyle gündeme gelirken, Anayasa Mahkemesi'nin özgürlüklerle ilgili kritik duyurusu sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Instagram erişim engeli sırasında AYM'den dikkat çeken paylaşım
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye, Instagram'a getirilen erişim engeliyle uyandı. Sosyal medya platformuna uygulanan bu engel, kullanıcılar arasında büyük bir tartışma başlattı. Ancak, bu olayın gölgesinde Anayasa Mahkemesi'nin dikkat çeken bir paylaşımı ortaya çıktı.

Anayasa Mahkemesi'nden Kritik Duyuru

Anayasa Mahkemesi, İletişim Başkanlığı'nın uyguladığı bazı kuralların Anayasa'ya aykırı olduğuna karar verdi. "İletişim Başkanlığının Basın Özgürlüğü ve İfade Özgürlüğüne Müdahale Etmesine İmkân Tanıyabilecek Kuralların İptali" başlıklı duyuru kısa süre içinde sosyal medyadan kaldırıldı.

Yapılan Paylaşımın İçeriği

Anayasa Mahkemesi'nin duyurusunda şu ifadeler yer aldı:

“Anayasa Mahkemesi, 27/12/2023 tarihinde E.2020/88 numaralı dosyada, (66) numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 5. maddesiyle (14) numaralı İletişim Başkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne eklenen 6/A maddesinin (c) ve (ç) bentlerinin Anayasa’ya aykırı olduğuna ve iptaline karar vermiştir.”

Dava Konusu Kurallar ve Mahkemenin Değerlendirmesi

Dava, İletişim Başkanlığı'na verilen bazı görevlerin Anayasa'ya uygun olup olmadığıyla ilgiliydi. Bu kurallar, Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı yürütülen algı operasyonları ve dezenformasyona karşı alınacak tedbirleri kapsıyordu.

Mahkeme, Anayasa'nın 104. maddesi gereğince, temel hak ve özgürlüklerin Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle düzenlenemeyeceğine hükmetti. Bu bağlamda, kuralların Anayasa'nın 26. ve 28. maddelerine aykırı olduğuna ve bu nedenle iptal edilmesi gerektiğine karar verildi.

anayasa mahkemesi

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beşiktaş Süper Kupa hazırlıklarını tamamladı

Beşiktaş Süper Kupa hazırlıklarını tamamladı