Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas: 'Gazze'ye gideceğim'

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas: 'Gazze'ye gideceğim'

TBMM Genel Kurulu'nda gerçekleştirilen Filistin konulu olağanüstü toplantı, Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas’ın katılımıyla başladı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas: 'Gazze'ye gideceğim'
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda bugün gerçekleştirilen olağanüstü toplantı, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın katılımıyla başladı. Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un açılış konuşmasıyla başlayan oturum, Filistin’in yaşadığı zorlukları ve uluslararası tepkileri gündeme getirdi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas: 'Gazze'ye gideceğim'

'Filistin’in Sesini Duyurmaya Devam Ediyoruz'

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, açılış konuşmasında Filistin’in desteklenmesinin ulusal bir sorumluluk olduğunu belirterek, 'Devlet olarak Gazze halkına karşı ortak duruşu sergilemiş dünyadaki ender ülkelerden biriyiz. Filistin halkının sesi olmaya devam ediyoruz' dedi. Kurtulmuş, İsrail’in işlediği insanlık suçlarına Türkiye’nin kayıtsız kalmadığını vurguladı ve tüm Filistin mücahitlerini saygıyla andı.

Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bugün burada TBMM olarak tarihi bir oturuma ev sahipliği yapıyoruz. Az sonra Abbas burada sizlere hitap edecek ve buradaki konuşması üzerinden Filistin'i bütün dünyaya bir kez daha anlatma fırsatı bulacaktır. Filistin davasına devlet ve millet olarak ortak bir destek duruşu sergilemiş ender ülkelerden biriyiz. Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde ülkemiz elinden gelen tüm güçle İsrail'e karşı mücadele etmeyi sürdürmektedir.

İsrail'de Netanyahu hükümetinin işlediği insanlık suçlarına Türkiye kayıtsız kalmadı. On yıllar boyunca Filistin'de her türlü zulme ve işkenceye uğrayan ancak mücadeleden vazgeçmeyen, direnen bütün mücahitleri saygıyla anıyorum. Yaser Arafat'ın ve Şeyh Ahmet Yasin'in şahsında tüm mücahitlerin mücadelesini rahmet ve şükranla anıyorum.

Ayrıca 7 Ekim’den bu yana sayıları 40 bini aşmış bulunan Gazze şehitlerinin her birisini saygıyla yad ediyorum. Masum insanların hayattan koparılışını izleyen dünyayı da bir kere daha sorumluluk almaya davet ediyoruz.

Gazze’nin seçilmiş ilk Başbakanı İsmail Haniye’nin şahsında bütün şehitleri minnetle yad ediyorum. İnsanlık tarihine geçen tavrı, 3 çocuğu ve 4 torunu şehit edildikten sonra göstermiş olduğu metanetidir. 'Benim evlatlarımın ve torunlarımın kanı Filistinli çocukların ve kadınlarının kanından daha değerli değildir' diyen Haniye’nin oğlu da aynı şekilde 'Benim babamın kanı Filistinlilerin kanından önemli değildir' diyerek bütün dünyaya meydan okumuştur.'

Barış ve güvenliğe giden yol Filistin'den başlar

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, konuşmasında İsrail'in Gazze, Batı Şeria ve Kudüs'teki saldırılarına dikkat çekti ve bu saldırıların soykırım suçu teşkil ettiğini belirtti. Abbas, 'Barış ve güvenliğe giden yol Filistin'den başlar' diyerek, Filistin halkının yaşadığı zorlukları ve uluslararası toplumun bu konuda sessiz kalmasını eleştirdi.

Abbas, Türkiye'nin Filistin davasına verdiği desteği takdir ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Türk halkının Filistin'e yönelik desteğini övdü. Ayrıca, Gazze'nin Filistin devletinin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayarak, Gazze'de başka bir devletin kurulamayacağını ifade etti.

Gazze'ye Gitme Kararı

Abbas, Filistin'deki durumu yakından takip etmek için Gazze'ye gitme kararı aldığını duyurdu. 'Benim hayatım, Gazze'de ölen çocukların hayatından değerli değildir' diyen Abbas, BMGK'ya da çağrıda bulunarak, adalet ve özgürlük için mücadeleye devam edeceğini belirtti.

Abbas, uluslararası toplumun Gazze’deki soykırım ve insan hakları ihlallerine karşı daha aktif bir rol oynaması gerektiğini vurguladı. ABD'nin üç kez veto hakkını kullanmasını eleştiren Abbas, dünya genelinde adaletin sağlanması ve Filistin halkının özgürlüğü için mücadele edeceklerini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muğla Menteşe'deki huzurevi yenileniyor

Muğla Menteşe'deki huzurevi yenileniyor