Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Eğirdir Gölü'nde kuraklık tehlikesi

Eğirdir Gölü'nde kuraklık tehlikesi

Türkiye'nin dördüncü, içme suyu bakımından ikinci büyük gölü olan Eğirdir Gölü'nde su seviyesi son 18 günde 18 santimetre azaldı. Sıcak ve kurak havaların etkisiyle tarımsal sulama sezonunun açılması, gölün su seviyesinin gün geçtikçe buharlaşma nedeniyle azalmasına sebep oluyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Eğirdir Gölü'nde kuraklık tehlikesi

Eğirdir ve Kovada Gölü Çevre Koruma Birliği (EKO-BİR), Eğirdir Gölü'nün su kotunun 914,83 metre olduğunu ölçtü. Göl için kritik su kotu seviyesi olan 914,74 metreye sadece 9 santimetre uzaklıkta olduğu belirlendi.

AW002144_01

EKO-BİR Müdürü Süleyman Can, acilen Kapalı Devre Sulama sisteminin hayata geçirilmesini ve su tasarrufunun önemini vurguladı. Can, "Son 18 günde gölümüz 18 santimetre düştü. Temmuz ayı boyunca günlük ortalama 1 santimetre düşüş gözlemleniyor. Geçen yılın aynı dönemine göre 29 Temmuz 2022 tarihinde 39 santimetre seviye kaybı yaşandı. Ağustos ayında da günlük ortalama 0,7 santimetre düşüş yaşandı ve aynı eğilim devam ederse 20-22 santimetre daha düşüş yaşanabilir. Göl, kritik seviyeye yaklaşıyor. Eğirdir Gölü Özel Hüküm Genel Hükümlerine göre 914,74 metreye düştüğünde su kullanımı tamamen duracak. Eğirdir Gölü'ndeki su azalışı, yoğun otlanmaya da yol açıyor. Hızla Kapalı Devre Sulama sistemine geçmek için tüm önlemleri almalıyız ve su tasarrufu yapmalıyız" dedi.

EKO-BİR Müdürü Süleyman Can, Eğirdir Gölü Özel Hüküm Genel Hükümlerinin C maddesine göre gölün 914,74 santimetreye düşmesi durumunda hiçbir şekilde su kullanımının mümkün olmayacağını da ekledi.

AW002144_06

İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başkan Böcek Antalya Kanaat Önderleri Platformu’nu ağırladı

Başkan Böcek Antalya Kanaat Önderleri Platformu’nu ağırladı