Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem CHP'den Önemli Açıklama: Belediyelerimiz Ötanazi Uygulamayacak

CHP'den Önemli Açıklama: Belediyelerimiz Ötanazi Uygulamayacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), sahipsiz hayvanlara yönelik ötanazi uygulamasına karşı çıktı. CHP, sokak hayvanlarının yaşam hakkını savunarak, ötenazi uygulamayacaklarını açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP'den Önemli Açıklama: Belediyelerimiz Ötanazi Uygulamayacak
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel , sahipsiz hayvanların ötanaziye tabi tutulmasını kabul etmeyeceklerini belirtti. Parti, kısırlaştırma, aşılama ve yerinde yaşatma yöntemlerini destekleyerek, sokak hayvanlarının yaşamını koruma konusunda kararlı olduklarını vurguladı.

CHP'den Önemli Açıklama: Belediyelerimiz Ötanazi Uygulamayacak

Yücel, önerilen yasa teklifine karşı sert eleştirilerde bulunarak, 'Sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik 'ötanazi' uygulamasını CHP'li hiçbir belediye kabul etmeyecek ve uygulamayacaktır. Sokak hayvanlarının yaşam hakkını sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Öte yandan 'ötanazi' uygulamasını yerel yönetimlerin üzerine yıkma çabalarından da anlıyoruz ki, CHP'li belediyelerin çokluğunu fırsata çevirmeyi planlıyorlar. Akılları sıra elimizi kana bulayacaklarını zannediyorlar. Avuçlarını yalarlar, bizi kendileriyle karıştırmasınlar. CHP olarak, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in de belirttiği gibi, bu yasa ile ilgili olarak 'Kırmızı alarmdayız.' Kısırlaştırma, aşılatma ve yerinde yaşatma konusunda atılacak tüm adımları destekliyoruz. 'Kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat' diyoruz ve sokakta yaşayan hayvanları esarete ve ölüme mahkum etmek için hazırlanan yasa teklifine karşı oyumuzun 'Hayır' olacağını tüm kamuoyuyla paylaşıyoruz'  dedi.

Yücel, ötanazi uygulamalarını yerel yönetimlerin sorumluluğuna atma çabalarını da sert bir şekilde eleştirirken, yasa teklifine karşı oy kullanacaklarını kamuoyuna duyurdu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da İntihar Girişimi: Evini Ateşe Verdi

Antalya'da İntihar Girişimi: Evini Ateşe Verdi