Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya Kaleiçi Old Town Festivali başladı

Antalya Kaleiçi Old Town Festivali başladı

Antalya’da Kaleiçi Old Town Festivali başladı. 26 ülkeden 40 şehir, Cumhuriyetin 100. yılını kutlamak için bir araya geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Kaleiçi Old Town Festivali başladı

Antalya’da Kaleiçi Old Town Festivali başladı. 26 ülkeden 40 şehir, Cumhuriyetin 100. yılını kutlamak için bir araya geldi. Festival, 29 Ekim Pazar gününe kadar sürecek. Festivalin teması ‘Cumhuriyetin ışığı’ olarak belirlendi. Kaleiçi’nde resim, heykel, müzik ve daha birçok sanat dalında atölyeler, performanslar, söyleşiler, dinletiler düzenlenecek. 33 farklı noktada 103 etkinlik gerçekleştirilecek.

Festivalin açılışı Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde yapıldı. Festivalin düzenleyicisi Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kaleiçi’nin dünyanın sayılı tarihi kent merkezlerinden biri olduğunu ve yüzyıllar boyunca farklı kültürlerin izlerini taşıdığını vurguladı. Uysal, festivalin Kaleiçi’ni 12 ay turizmin yaşandığı bir yer haline getirdiğini ve bu değişimin kültür ve sanatla başladığını söyledi.

Festivalde bugün geleneksel kortej geçişi yapılacak. Saat 18.00’de Karaailioğlu Parkı’ndan başlayacak kortej, Kaleiçi’nin sokaklarında devam edecek. 28 Ekim’de ise Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı’nda Sertab Erener konser verecek. Sertab Erener, Türkiye’ye Eurovision Şarkı Yarışması’nda ilk ve tek birinciliği kazandırmıştı. Konser, saat 20.00’de başlayacak.

Antalya, Cumhuriyetin genç ve renkli kenti. Turizmin başkenti olan Antalya, Güney Antalya Turizm Gelişim Projesi ile Cumhuriyetin bir eseri olarak ortaya çıktı. Antik Likya’dan bugüne demokrasi deneyimi yaşayan Antalya, kültür ve sanatın da kadim kenti. Doğusundan batısına, dağlarında, deniz kenarında 62 antik tiyatro bulunuyor. Termessos’ta bile yıl içinde 15 festival yapılıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya basınının erken kaybı

Antalya basınının erken kaybı