Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem AKOM'dan İstanbul'a kar uyarısı

AKOM'dan İstanbul'a kar uyarısı

İstanbul'da AKOM, Salı'ya kadar sürecek soğuk hava ve yüksek kesimlerde kar yağışını duyurdu. Sıcaklık düşüşü beklenirken karla karışık yağmur öngörülüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AKOM'dan İstanbul'a kar uyarısı
KAYNAK: Haber Merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (İBB AKOM) verilerine göre, İstanbul'da hava sıcaklıkları salı gününe kadar kış normallerinde seyredecek. Şehrin yüksek kesimlerinde yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

İBB AKOM'un raporuna göre, İstanbul günü 7°C civarında bir sıcaklıkla ve çok bulutlu bir gökyüzüyle karşıladı. Gün boyunca aralıklı hafif yağışlar beklenirken, sıcaklıkların 6°C civarında olması tahmin ediliyor.

Dün başlayan Lodos rüzgarı, bugün saat 3:00 itibariyle yağışlarla birlikte kuvvetlenerek kısa süreli fırtına (60-90 km/s) etkisi yarattı. Şu anda fırtına etkisini kaybetmiş durumda, ancak rüzgarın öğle saatlerine kadar kuzeyden kuvvetli şekilde (30-50 km/s) eseceği ve aralıklı hafif yağışların devam edeceği tahmin ediliyor.

Yağışların özellikle şehrin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Fırtına ve yağışlı hava akşam saatlerinden itibaren İstanbul'u terk ederken, sıcaklıkların Salı gününe kadar kış normallerinde (4-8°C) seyretmeye devam etmesi öngörülüyor. İstanbul'da hava sıcaklıklarının 10 Aralık'a kadar (bugün ve yarın hariç) mevsim normalleri civarında olması bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, beklenen fırtına ve sağanak yağışa karşı hazırlıklı bir şekilde sahada bulunuyor. 5 bin 318 personel, 2.016 araç ve iş makinesi ile il genelinde alınan ihbarlara anında müdahale ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ringe çıkmadan kemeri aldı Türk spor tarihinde bir ilk

Ringe çıkmadan kemeri aldı Türk spor tarihinde bir ilk