Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Ahmet Ercan’dan mega deprem uyarısı: Üç şehir risk altında

Ahmet Ercan’dan mega deprem uyarısı: Üç şehir risk altında

Prof. Dr. Ahmet Ercan, mega deprem riski taşıyan üç şehir hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ercan, Tokyo ve San Francisco'nun yanı sıra İstanbul’un durumunu da değerlendirdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ahmet Ercan’dan mega deprem uyarısı: Üç şehir risk altında
KAYNAK: Haber Merkezi

Son dönemde Adana ve Antalya’da yaşanan depremler, Türkiye genelinde büyük bir depremin olasılığını yeniden gündeme getirdi. Depremlerle ilgili analizleri ve uyarılarıyla tanınan Prof. Dr. Ahmet Ercan, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, mega depremlerin beklendiği üç şehir hakkında bilgi verdi.

Tokyo ve San Francisco Mega Deprem Riski Altında

Prof. Ercan, Tokyo ve San Francisco’nun büyük bir depreme hazırlıklı olması gerektiğini belirtti. Ercan, Tokyo’nun mega bir deprem beklediğini ifade ederken, İstanbul için acil bir deprem beklentisi olduğuna dair bilimsel bir veri bulunmadığını vurguladı. "Tokyo koca (mega) depremini bekliyor olabilir. Ancak İstanbul’da ivedi deprem beklentisi için hiç bir bilimsel gösterge yok. Güçlü yapılar için önce güçlü ekonomi gereklidir. Yoksul ülkelerde depremler afete dönüşür" şeklinde konuştu.

Türkiye’deki Artçı Sarsıntılar ve Güvenli Yapılar

Türkiye’deki artçı sarsıntılara da değinen Prof. Ercan, Afrika’nın Ege Yayı boyunca depremlerin hızının arttığını belirtti. "Girit-Rodos-Fethiye kuşağında ve Teke Yarımadası’ndan Çanakkale’ye kadar depreşmeler yeri kırmayı zorlamaktadır. Depremler olacaktır. Ancak ivedi bir uyarı için veri yok. Sağlam yerde sağlam yapı güvencedir" diyerek, dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay'da botuyla denize açılan imamın cansız bedeni bulundu

Hatay'da botuyla denize açılan imamın cansız bedeni bulundu