Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Roblox'a Erişim Engeli Açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Roblox'a Erişim Engeli Açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, çocukların istismarına neden olabilecek içerikler barındırdığı gerekçesiyle Roblox isimli oyun platformuna ve uygulama marketlerindeki linklerine erişim engeli getirildiğini duyurdu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Roblox'a Erişim Engeli Açıklaması
KAYNAK: İHA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, çocukların istismarına neden olabilecek içerikler barındırdığı gerekçesiyle Roblox isimli oyun platformuna ve uygulama marketlerindeki linklerine Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında erişim engeli getirildiğini duyurdu.

Engelleme, “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun” çerçevesinde Adana 6. Sulh Ceza Hakimliğince gerçekleştirildi.

Bakan Tunç'tan Çocukların Korunması Vurgusu

Bakan Tunç, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu ve çocukların korunmasının devletin bir yükümlülüğü olduğunu belirtti. Tunç, "Devletimiz, anayasamıza göre çocuklarımızın korunmasını sağlamak için gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın üstün yararının gözetilmesi, onların korunması ve desteklenmesi herkesin görevidir" dedi.

Teknoloji ve Çocukların Korunması

Tunç, Türkiye'nin teknolojiyi en iyi şekilde kullanan ülkelerden biri olduğunu ancak teknolojinin olumsuz yönde kullanımının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Toplumsal yapıya zarar veren, çocukları hedef alan ve şiddeti teşvik eden faaliyetlere asla müsaade edilmeyeceğini ifade etti. Bakan Tunç, sorumluluk makamında bulunan herkesin bu tür durumlara karşı hassasiyetle yaklaşması gerektiğinin altını çizdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin'de Yağ Fabrikasında Yangın: İtfaiye Ekipleri Müdahalede Bulundu

Mersin'de Yağ Fabrikasında Yangın: İtfaiye Ekipleri Müdahalede Bulundu