Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Gündem 5.0 deprem oldu: Naci Görür'den dikkat çeken uyarı

5.0 deprem oldu: Naci Görür'den dikkat çeken uyarı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından, uzman yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, konuyla ilgili sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
5.0 deprem oldu: Naci Görür'den dikkat çeken uyarı
KAYNAK: Haber Merkezi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 09.31’de 5 büyüklüğünde bir deprem kaydedildiği bildirildi. Depremin merkez üssü olarak belirlenen Pazarcık bölgesinde, vatandaşlar arasında endişe yaratan bu sarsıntı, bölgenin sismik hareketliliğini gündeme taşıdı.

Prof. Dr. Naci Görür’den Deprem Açıklaması

Ünlü yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya üzerinden depreme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Görür, depremle ilgili şu bilgileri paylaştı:

"Kahramanmaraş’ın Ördektepe/Pazarcık bölgesinde 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu deprem, Sakçagöz fay segmentinin kuzeyinde ve olasılıkla Narlı Segmenti üzerinde gerçekleşti."
"Bu tür depremler genellikle artçı sarsıntılara neden olabilir. Çürük binalardan uzak durmanız önemlidir."
Depremlere Karşı Toplumsal Uyanış Çağrısı

Prof. Dr. Görür, sosyal medya paylaşımında toplumsal bilinçlenmeye de dikkat çekti. Depremin ardından yaşanan sürece dair şu ifadeleri kullandı:

"Bir sabah uyanırsınız ve bir yerde büyük bir deprem olur. Binlerce kişi hayatını kaybeder. Ardından medya, uzmanlar ve yetkililer devreye girer, ama bir süre sonra bu olay unutulur. Neden DEPREME DİRENÇLİ KENTLER talep etmiyorsunuz? Neden siyasete bu yönde talimat vermiyorsunuz? Bu sorumluluk sizin. En büyük gücünüz oyunuz. Gelin, bu deprem sorununu birlikte çözelim."

Deprem
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çocukların kas gelişimine dikkat! Duchenne Musküler Distrofi nedir? Belirtileri neler?

Çocukların kas gelişimine dikkat! Duchenne Musküler Distrofi nedir? Belirtileri neler?