Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem 3 Avrupa ülkesi kapılarını Türklere kapattı!

3 Avrupa ülkesi kapılarını Türklere kapattı!

Türkiye'den Schengen vizesi başvurularına ret oranı artarken, bazı Avrupa ülkeleri Türkiye'den gelen vize başvurularını askıya alıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
3 Avrupa ülkesi kapılarını Türklere kapattı!
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye'den Schengen vizesi başvurularına verilen ret oranı her geçen gün yükselirken, Avrupa ülkeleri son kararlarıyla Türkiye'den gelen vize başvurularına ara verme kararı aldılar. Avrupa'daki bazı ülkeler, Türkiye ile olan siyasi ilişkilerde yaşanan gerilimler ve artan vize başvuruları nedeniyle tedbir alıyorlar.

Artan Ret Oranı ve Vize Taleplerindeki Artış

Neredeyse yüzde 20'ye varan ret oranı ile Türkiye, Avrupa'dan en çok ret yediği dönemi yaşıyor. Ancak bu duruma rağmen Türkiye'den Avrupa Birliği ülkelerine yapılan vize talepleri her geçen gün artmaya devam ediyor. Son dönemde yaşanan ekonomik zorluklar, yerli turistlerin Avrupa'da tatil yapmayı tercih etmelerine ve bu sayede hem ekonomik açıdan avantajlı bir tatil yapmalarına hem de tepkilerini göstermelerine neden oluyor.

Avrupa Ülkelerinin Aldığı Tedbirler

Elde edilen bilgilere göre, İspanya, İtalya ve Almanya gibi önemli Avrupa ülkeleri, Türk vatandaşlarına yönelik vize randevularını askıya aldılar. Mayıs ayının sonuna kadar bu ülkeler, Türkiye'den gelen vize başvurularını kabul etmeyecekler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ferdi Tayfur şarkısıyla gönderme yapmıştı! Bahçeli Erdoğan ile görüşecek

Ferdi Tayfur şarkısıyla gönderme yapmıştı! Bahçeli Erdoğan ile görüşecek